Reker i estragonsaus

Reker i estragonsaus er en av mine favoritter som forrett. Lettvint og rask er den å lage. Oppskriften fikk jeg av kokk Einar Øveraas da jeg gikk på et matkurs for menn for noen år siden. Reker er en av mine favoritter og er anvendelig i maten. Jeg vil i morgen komme med flere ideer og oppskrifter fra bloggen med reker som ingrediens. Det vil være alt fra enkelt rekesmørbrød med reker, reker i avocado, reker med skinke og hvitløk, rekesuppe etc. Da blir det kanskje reker til helgen. Ferske reker er fra Fiskehallen Narvik.

Reker i estragonsaus

test2

Du trenger til 3-4 personer

  • 20 stk ferske reker
  • 2 ss smør
  • 1 liten løk
  • 1 ss tørket estragon
  • salt og pepper

Skrell og finhakk en liten løk og smelt smøret. Fres den hakkete løken i smøret over svak varme. Krydre med estragon og et lite dryss med salt og pepper. Hell smørsausen over i en ildfast form. Legg de ferdig rensede rekene i sausen og bland det sammen. Stek dem i forvarmet ovn på 200 grader i 5 minutter. Serveres med majones, sitron og ønsket brød til. Velbekomme:)

Vintips: Trimbach Riesling 2011/2012

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media