Pølsegrateng med grønnsaker

Pølsegrateng med grønnsaker servert med nykokte poteter er en høydare og en fin måte å få barna til å spise grønnsaker. Det meste av grønnsaker kan brukes. Dersom du har lyst å gjøre den ekstra spennende kan du bruke chorizo-pølser og nøkkelost. Du må kanskje da redusere litt på pølsemengden. Lykke til og god middag:)

Pølsegrateng med grønnsaker

pølsegrateng ferdig

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 225 g makaroni
  • 450 g kjøttpølse/grillpølse
  • ½ rød paprika
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk gulrot
  • ⅓ middels broccoli
  • 130 g ost som topping

Saus:

  • 3 ss meierismør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 dl fløte
  • ¼ ts salt

pølsegrateng i gryte

Kok makaroni som anvist på pakken. Lag saus ved å først smelt smøret i en gryte tilsett så melet og rør godt med en visp. Tilsett litt etter litt av melken mens du rører godt. Tilsett resten av melken, fløte og salt. La det koke opp mens du rører. La det stå å trekke mens du rensker og skjærer pølser og grønnsaker i biter. Ha det i gryten med sausen og bland godt. Ha alt sammen i en ildfast form og fordel osten på toppen. Settes i forvarmet ovn på 210 grader i 35-40 minutter. Serveres med nykokte poteter. Velbekomme:)

pølsegrateng i form før steking

, , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pølsegrateng med grønnsaker - Smedstua - 25. februar 2016

    […] av Siws matblogg har jeg videreutviklet min egen pølsegrateng. Jeg har hatt grønnsaker og potet i selve […]

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media