Pizza med klippfisk, chili, hvitløk og oliven

Pizza er noe som de aller fleste liker og man kan ha på enhvers favorittingredienser. Halv med det en og halv med det andre eller kvart del med forskjellig topping på hver. Jeg har denne gangen forsøkt meg å ha på klippfisk som er fra Fiskehallen i Narvik. Resultatet ble overraskende godt. Anbefales.

Pizza med klippfisk, chili, hvitløk og oliven

pizza med klippfisk

Du trenger: Pizza til 3-4 personer 

  • 300 g klippfisk som er utvannet og renset
  • 1 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ rød paprika
  • 10 stk oliven uten sten
  • 150 g ost, gjerne mozzarella

Saus

  • 3-4 ss tomatpuré
  • 3-4 ss olivenolje

Bunn

  • 400 g hvetemel
  • 25 g tørrgjær
  • ½ ts salt
  • ½ dl olivenolje
  • ca 1½ dl lunkent vann

Bland først sammen det tørre og tilsett så olivenolje og vann i en bolle til en kjøkkenmaskin. La maskinen gå til deigen har samlet seg. Sett til heving i 30-40 minutter. Kjevle ut deigen og ha den på et brett med bakepapir. Fordel tomatpure utover bunnen og ha så olivenolje over. I forhold til salt er det avhengig av hvor salt fisken er. Jeg hadde ikke behov for å tilsette ekstra salt. Ta på resten av ingrediensene i den rekkefølgen du ønsker. Jeg hadde mozzarellaost i skiver og fordelte klippfisk som var skjært i strimler, finhakket chili og hvitløk, paprika i stimler og halve oliven på. Settes i forvarmet ovn nederst på 235 grader i ca 13 minutter. Server gjerne med grønn salat til. Velbekomme:)

, , , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media