Pizza med hvitløksmarinerte reker, sjampinjong og rødløk

Pizza er som nevnt i tidligere innlegg noe de aller fleste liker. Man kan ha på det som den enkelte liker. Halv med det en og halv med det andre eller kvart del med forskjellige topping. Denne gangen har jeg marinert reker i hvitløk og resten ble ut av det som var i kjøleskapet. For å unngå at rekene blir seige er det viktig at de er på kun de siste 4 minuttene av steiketiden.

Pizza med hvitløksmarinerte reker, sjampinjong og rødløk

pizza med hvitløksmarinerte reker

Du trenger: Pizza til 3-4 personer

  • 150 g ferdig renskede reker (marineres i 3 ss olivenolje og 2 fedd finhakket hvitløk i 30 minutter)
  • 3 stk store sjampinjonger i skiver
  • ½ rødløk skjør i tynne skiver
  • 150 g ost, gjerne mozzarella

Saus

  • 3-4 ss tomatpuré
  • 3-4 ss olivenolje

Bunn

  • 400 g hvetemel
  • 25 g tørrgjær
  • ½ ts salt
  • ½ dl olivenolje
  • ca 1½ dl lunkent vann

Bland først sammen det tørre og tilsett så olivenolje og vann i en bolle til en kjøkkenmaskin. La maskinen gå til deigen har samlet seg. Sett til heving i 30-40 minutter. Kjevle ut deigen og ha den på et brett med bakepapir. Ta tomatpuré og olivenolje og fordel utover deigen. Ha på resten av ingrediensene i den rekkefølgen du ønsker. Jeg hadde mozzarellaost i skiver og fordelte sjampinjong- og løkskivene over. Settes i forvarmet ovn nederst på 235 grader i ca 13 minutter. Husk å ha på rekene de siste 4 minuttene. Server gjerne med grønn salat til. Velbekomme:)

, , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media