Ovnsstekte lammekoteletter og grønnsaker servert med kantarellsaus med einerbær

Her har du en kjempegod og lettvint middag. Den has i form og kan tilberedes god tid i forveien. Retten tas ut av kjøleskapet og stekes når du ønsker det. Passer både som god kveldsmat en lørdag eller som søndagsmiddag. Du kan gjerne variere med grønnsaker etter hva du har tilgjengelig og liker best.

Ovnsstekte lammekoteletter og grønnsaker servert med kantarellsaus med einerbær

ovnsstekte lammekoteletter med grønnsaker

Du trenger: Til 2 porsjoner

  • 4-6 stk lammekoteletter
  • 3 stk mellomstore poteter
  • 1 stk stor gulrot
  • ½ bukett liten blomkål
  • ½ bukett liten broccoli
  • 6 stk ferske aspargestopper
  • 2 ss tørket rosmarin
  • 3-4 ss olivenolje
  • salt

Ta lammekotelettene ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Tørk av dem og ha på ca 1 ss rosmarin og litt salt. Skrell grønnsakene og skjær potene i båter, blomkål og broccoli i små topper, gulrot i skiver og aspargestoppene deles i midten. Ha dem i en skål og tilsett olivenolje 1 ss rosmarin og ønsket mengde salt. Jeg tilsatte ½ ts salt. Vend om. Legg ali en ildfast form med kotelettene på toppen. Settes inn i forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca 20 minutter. Serveres med kantarellsaus med einerbær. Klar til å spise. Velbekomme:)

Kantarellsaus med einerbær

  • 200 g kantarell
  • 1 ss meierismør
  • 5 knuste einerbær
  • 3 dl fløte
  • ½ dl kraft fra form med lammekoteletter og grønnsaker
  • salt og pepper

kantarellsaus med einerbær

Rens kantarellene og skjær dem i passe biter. Has i varm tørr panne i ett par minutter. Rør underveis. Tilsett meierismør, einerbær, fløte. Ha i kraft. La sausen småkoke til ønsket konsistens. Smakes til med salt og pepper. Rør om underveis:)

 

, , , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media