Lammeskank er noe av det jeg syntes er aller best på lammet. Det trenger lang tid i gryten. Fyll gryten med grønnsaker, urter, olje og andre godsaker sammen med lammeskankene og la det ordne seg selv i ovnen til kjøttet er mørt og du har da det beste måltid. Tar ca 2-3 timer. Jeg har her servert med en sellerirotmos som gjør at måltidet kommer på min topp 5 liste. Lammeskank som jeg har brukt er fra Kuraas.
Lammeskank med grønnsaker og sellerirotmos
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 4 stk lammeskanker
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ts koriander
- ½ rød chili
- 1 ss tørket rosmarin
- 1 ts oregano
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 150 g sellerirot
- 2 stk gulrøtter
- 2 stk finhakket store løk
- 2 ss balsamicoeddik
- 1½ hvitvin (eller eplejuice)
- 1 boks hermetiske tomater (400 g)
- 2 ss tørket persille
- 2 ts sukker
Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Ha olivenolje, hvitløk og krydder i en skål og bland sammen. Gni krydderblandingen på lammeskankene og stek dem raskt på alle sider i en jerngryte med meierismør. Rensk og skjær gulrot og sellerirot i passende terninger og stek det i en panne sammen med finhakket løk i 3-4 minutter. Tilsett resten av ingrediensene sammen med grønnsakene og bland godt. Ha grønnsaksblandingen i gryten sammen med lammeskankene. Ha lokk på gryten og sett den inn i forvarmet ovn på 180 grader i ca 2½ time. Ta ut av ovnen og server med sellerirotmos. Velbekomme:)
Sellerirotmos
- 600 g poteter
- 600 g sellerirot
- 2 dl melk
- 50 g meierismør
- 1 ts salt
- 1 ss tørket persille
- ¼ ts pepper
Skrell og skjær poteter og sellerirot i biter. Has i en kasserolle med vann og kokes møre. Tar ca 10-12 minutter. Hell av vannet mos med en potetmoser til ønsket konsistens. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen. Hold varmt til servering.
No comments yet.