Kremet blomkålsuppe med bacon

Kremet blomkålsuppe med bacon er en fantastisk god middagsrett, forrett eller som en kveldsrett. Det tar ikke særlig lenger tid å lage denne suppen enn det tar å lage suppe fra pose. Fint å starte en travel uke med en rask og god suppe. Ha nok bacon samt godt brød til. Ha en fin uke.

Kremet blomkålsuppe med bacon

Kremet blomkålsuppe med bacon

Du trenger: Til 2-3 porsjoner 

  • 1 stk blomkål, ca 330 g
  • 2 stk sjalottløk
  • 1ss meierismør
  • 2 dl kokende vann
  • 1 stk buljongterning
  • 3 dl melk
  • 1½ dl fløte
  • salt/pepper
  • 130 g bacon

Skjær blomkålen i små buketter. Hele blomkålen inkl stilken skal brukes. Ha buljongterningen og kokende vann i en skål. Rør rundt til buljongterningen er oppløst. Rensk og skjær sjalottløk i skiver og stek dem gylden i meierismør i en gryte. Ha i resten av ingrediensene og la det småkoke til blomkålbukettene er møre. Skjær baconet i biter og stek det i en panne. Når blomkålen er blitt mør (ca 10 minutter) tas noen blomkålbuketter ut av gryten til å ha i den ferdige suppen. Mos resten med en stavmikser eller i en foodprosessor til suppen har en glatt konsistens. Dersom du syntes at suppen er for tykk i konsistensen kan du tilsette melk til ønsket konsistens. Rør om. Fordel suppen i suppeskåler og ha blomkålbuketter og bacon på toppen. Serveres gjerne med godt brød til. Velbekomme:)

, , , ,

5 Responses to Kremet blomkålsuppe med bacon

  1. Hilde 9. oktober 2014 at 17:32 #

    Denne ble vår middag idag, nydelig suppe

  2. Cathrine 29. januar 2015 at 08:31 #

    Hei, det står ingenting i oppskriften hva man gjør med vannet m/buljong. Er det meningen å koke blomkålen i det? Og når blomkålen er brukt, skal man bruke kokevannet + melk/fløte?? Veldig uklar oppskrift, men hørtes veldig god ut, så tenkte det skulle bli dagens middag 🙂

    • Stein Ivar 30. januar 2015 at 08:32 #

      Ja Cathrine. Alle ingrediensene skal i sammen med blomkålen. God helg til deg:)

  3. Sonja 20. mars 2015 at 15:55 #

    Nydelig suppe! Lett å lage!

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media