Kremet blomkålsuppe med bacon er en fantastisk god middagsrett, forrett eller som en kveldsrett. Det tar ikke særlig lenger tid å lage denne suppen enn det tar å lage suppe fra pose. Fint å starte en travel uke med en rask og god suppe. Ha nok bacon samt godt brød til. Ha en fin uke.
Kremet blomkålsuppe med bacon
Du trenger: Til 2-3 porsjoner
- 1 stk blomkål, ca 330 g
- 2 stk sjalottløk
- 1ss meierismør
- 2 dl kokende vann
- 1 stk buljongterning
- 3 dl melk
- 1½ dl fløte
- salt/pepper
- 130 g bacon
Skjær blomkålen i små buketter. Hele blomkålen inkl stilken skal brukes. Ha buljongterningen og kokende vann i en skål. Rør rundt til buljongterningen er oppløst. Rensk og skjær sjalottløk i skiver og stek dem gylden i meierismør i en gryte. Ha i resten av ingrediensene og la det småkoke til blomkålbukettene er møre. Skjær baconet i biter og stek det i en panne. Når blomkålen er blitt mør (ca 10 minutter) tas noen blomkålbuketter ut av gryten til å ha i den ferdige suppen. Mos resten med en stavmikser eller i en foodprosessor til suppen har en glatt konsistens. Dersom du syntes at suppen er for tykk i konsistensen kan du tilsette melk til ønsket konsistens. Rør om. Fordel suppen i suppeskåler og ha blomkålbuketter og bacon på toppen. Serveres gjerne med godt brød til. Velbekomme:)
Denne ble vår middag idag, nydelig suppe
Så bra at den falt i smak:)
Hei, det står ingenting i oppskriften hva man gjør med vannet m/buljong. Er det meningen å koke blomkålen i det? Og når blomkålen er brukt, skal man bruke kokevannet + melk/fløte?? Veldig uklar oppskrift, men hørtes veldig god ut, så tenkte det skulle bli dagens middag 🙂
Ja Cathrine. Alle ingrediensene skal i sammen med blomkålen. God helg til deg:)
Nydelig suppe! Lett å lage!