Franz Josephs konfektkake

Franz Josephs konfektkake er en sikker vinner på kakebordet. Den smaker utmerket og er samtidig relativt enkel å lage. Inviter på kaffeselskap søndag og server denne. Den er best romtemperert. Så dersom du har laget den dagen i forveien er det lurt å ta den ut av kjøleskapet litt før servering. Kaken er med noen endringer inspirert av Detsøteliv.

Franz Josephs konfektkake

franz josephs konfektkake
Du trenger bunnen:

  • 10 g meierismør til kakeformen
  • 150 g mandler
  • 4 stk store eggehviter
  • 150 g sukker

Ta 1 stk kakeform på 26 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformen med smeltet meierismør.

Mandlene males fint i foodprosessor. Eggehvitene piskes stive med visp på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 3 minutter. Sukker tilsettes litt etter litt under fortsatt pisking på samme hastighet. Pisk så videre på samme hastighet i 3 minutter til. Vend mandlene forsiktig inn med en slikkepott. Fordel røren i kakeformen.

Stekes på 180 grader over- og undervarme på rille 1 nedenfra i 25 minutt. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformen på rist.

Du trenger til sjokoladesmørkremen:

  • 150 g romtemperert meierismør
  • 150 g melis
  • 1 ss vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)
  • 2 ss Regia Original kakao
  • 4 stk store eggeplommer

Meierismør, melis, vaniljesukker, kakao og eggeplommer piskes til luftig smørkrem med visp på middels hastighet i en kjøkkenmaskin i 10 minutter (på vår Kenwood Major hastighet 4). Sjokoladesmørkremen smøres utover mandelbunnen.

Du trenger til sjokoladeglasuren:

  • 100 g Freia Selskapssjokolade
  • 25 g Cocosa Ekstra Virgin Coconut Oil (kjøpes på helsekostbutikk)
  • ½ dl kremfløte

Sjokolade, cocosnutolje og kremfløte smeltes over vannbad. Når alt er smeltet, røres glasuren jevn og glatt. Avkjøl glasuren til romtemperatur og smør den utover på toppen av kaken. Kaken nytes best romtemperert. Velbekomme:)

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media