Fårikål er både lettvint og rask å lage samt fantastisk godt. Noen har helpepper løst i gryten andre har det i pepperkoker/pose og noen ønsker å gjevne fårikålen ut med litt mel. Jeg ikke tilsatt mel, men hatt i øl og einerbær. For meg falt det veldig godt i smak. Fårikålen har også den forunderlige egenskapen at den blir enda bedre neste dag. Jeg har brukt Kuraas sitt fårikålkjøtt. God middag.
Fårikål med einerbær og øl
- 2 kg fårikålkjøtt
- 1 pose hel pepper, 21 g
- 1 ss salt
- 15 stk knuste einerbær
- 1 stk boks øl på ½ liter
- vann
- 1 stk stor hodekål
Ha kjøttet i en gryte og tilsett pepper, halvparten av saltet, einerbær, øl og vann til kjøttet er dekket. La det stå å småkoke i ca 1 time. Skjær kålen i skiver og legg på toppen. Ha resten av saltet over. Kok videre til kjøttet er mørt nok. Husk å ha på lokk. Dersom du bruker lammelår i skiver kan du ha i alt sammen samtidig. Serveres med kokte poteter til. Velbekomme:)
No comments yet.