Disse sjokoladecookisene er med sin salte ettersmak svært gode. Oppskriften er enkel å følge og cookisene er like gode å spise neste dag som nystekte. Få barna med til å hjelpe til neste gang du skal bake noe godt. En sikker vinner både i familieselskapet og barneselskapet. Oppskriften er med noen endringer inspirert av verybestbaking.
Chocolate Chip Cookies
Du trenger til Cookiesene:
- 300 g Freia lys kokesjokolade
- 240 g romtemperert meierismør
- 160 g finkornet sukker
- 130 g brunt sukker
- 2 ts vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)
- 2 stk store egg
- 290 g hvetemel
- 1 ts natron
- ½ ts salt
Legg bakepapir på 2 bakebrett.
Hakk sjokoladen i grove biter. Meierismør, sukker, brunt sukker, vaniljesukker og egg piskes til luftig smørkrem med visp på middels hastighet i en kjøkkenmaskin i 10 minutter (på vår Kenwood Major hastighet 4). Resten av de tørre ingrediensene blandes godt sammen og siktes i. Tilsett sjokoladen og bland alt godt sammen med en slikkepott. Bruk 2 teskjeer og fordel røren i 50 topper på de 2 bakebrettene.
Stekes på 190 grader varmluft på rille 1 og 3 nedenfra i 9 minutter. Først avkjøles cookisene på bakepapiret på rist i 2 minutter. Cookisene tas av bakepapiret med ostehøvel og avkjøles videre på rist. Velbekomme:)
No comments yet.