Sara Bernard

Sara Bernard er vel noe av det beste som finnes av småkaker. De finnes i mange varianter også. Noen lager dem med smørkrem og andre med sjokoladekrem. Her er de med en egen vri med smørkrem og nydelig kokonøttolje i sjokoladeglasuren. Kakene oppbevares best i fryseren. Jeg syntes også de er best når de serveres kalde. De går fint an å lage flere dager før du skal servere dem. Da kan du ha dem i en boks med bakepapir eller mellomleggspapir imellom lagene.

Sara Bernard

sara bernard

Du trenger til bunnene:

 • 250 g mandler
 • 3 stk store eggehviter
 • 150 g melis

sara bernard til dypping

Legg bakepapir på 2 bakebrett.

Mandlene males fint i foodprossessor. Eggehvitene piskes stive på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 3 minutter. Melis tilsettes litt etter litt under fortsatt pisking på samme hastighet. Pisk så videre på samme hastighet i 3 minutter til. Vend mandlene forsiktig inn. Bruk 2 teskjeer og fordel røren i 50 topper på de 2 bakebrettene.

Stekes på 180 grader varmluft på rille 1 og 3 nedenfra i 14 minutter. Kontroller med en ostehøvel. Det skal kunne gå an å løfte en bunn fra bakepapiret når du skyver ostehøvelen ned mot bakepapiret. Bunnene tas av bakepapiret med ostehøvel og avkjøles på rist.

Du trenger til smørkremen:

 • 150 g romtemperert meierismør
 • 200 g melis
 • 2 ts vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)
 • 6 stk store eggeplommer

Alle ingrediensene piskes til luftig smørkrem med visp på middels hastighet i en kjøkkenmaskin i 10 minutter ( på vår Kenwood Major hastighet 4).

Smør smørkremen på undersiden av alle bunnene. Bunnene legges på bakebrett og avkjøles godt (vi setter bakebrettene i fryseren).

Du trenger til sjokoladeglasuren:

 • 300 g Freia lys kokesjokolade
 • 45 g Cocosa Extra Virgin Coconut Oil (kjøpes på helsekostbutikk)

Sjokoladen og kokosnøttoljen smeltes over vannbad. Når alt er smeltet røres glasuren jevn og glatt. Dypp smørkrem-siden på kakene i sjokoladeglasuren og legg kakene tilbake på bakebrettene. Avkjøles godt (vi setter bakebrettene i fryseren). Kakene oppbevares best i fryseren. Velbekomme:)

 

 

 

, , , ,

5 Responses to Sara Bernard

 1. Ann Therese 17. september 2014 at 22:40 #

  Disse ser super gode ut ! Gode minner ved disse småkakene! 🙂

  • Stein Ivar 17. september 2014 at 23:27 #

   Dette er vel en de småkaker som flest liker og har minner om:-)

 2. Ann Therese 18. september 2014 at 20:50 #

  Ja det er meget mulig 🙂 Begynner å glede meg til julebaksten også nå jeg !

 3. Anne Lill 26. november 2015 at 19:51 #

  Veldig fin oppskrift! Fornøyd med resultatet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media