Sara Bernard er vel noe av det beste som finnes av småkaker. De finnes i mange varianter også. Noen lager dem med smørkrem og andre med sjokoladekrem. Her er de med en egen vri med smørkrem og nydelig kokonøttolje i sjokoladeglasuren. Kakene oppbevares best i fryseren. Jeg syntes også de er best når de serveres kalde. De går fint an å lage flere dager før du skal servere dem. Da kan du ha dem i en boks med bakepapir eller mellomleggspapir imellom lagene.
Sara Bernard
Du trenger til bunnene:
- 250 g mandler
- 3 stk store eggehviter
- 150 g melis
Legg bakepapir på 2 bakebrett.
Mandlene males fint i foodprossessor. Eggehvitene piskes stive på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 3 minutter. Melis tilsettes litt etter litt under fortsatt pisking på samme hastighet. Pisk så videre på samme hastighet i 3 minutter til. Vend mandlene forsiktig inn. Bruk 2 teskjeer og fordel røren i 50 topper på de 2 bakebrettene.
Stekes på 180 grader varmluft på rille 1 og 3 nedenfra i 14 minutter. Kontroller med en ostehøvel. Det skal kunne gå an å løfte en bunn fra bakepapiret når du skyver ostehøvelen ned mot bakepapiret. Bunnene tas av bakepapiret med ostehøvel og avkjøles på rist.
Du trenger til smørkremen:
- 150 g romtemperert meierismør
- 200 g melis
- 2 ts vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)
- 6 stk store eggeplommer
Alle ingrediensene piskes til luftig smørkrem med visp på middels hastighet i en kjøkkenmaskin i 10 minutter ( på vår Kenwood Major hastighet 4).
Smør smørkremen på undersiden av alle bunnene. Bunnene legges på bakebrett og avkjøles godt (vi setter bakebrettene i fryseren).
Du trenger til sjokoladeglasuren:
- 300 g Freia lys kokesjokolade
- 45 g Cocosa Extra Virgin Coconut Oil (kjøpes på helsekostbutikk)
Sjokoladen og kokosnøttoljen smeltes over vannbad. Når alt er smeltet røres glasuren jevn og glatt. Dypp smørkrem-siden på kakene i sjokoladeglasuren og legg kakene tilbake på bakebrettene. Avkjøles godt (vi setter bakebrettene i fryseren). Kakene oppbevares best i fryseren. Velbekomme:)
Disse ser super gode ut ! Gode minner ved disse småkakene! 🙂
Dette er vel en de småkaker som flest liker og har minner om:-)
Ja det er meget mulig 🙂 Begynner å glede meg til julebaksten også nå jeg !
Veldig fin oppskrift! Fornøyd med resultatet.
Så fint du ble fornøyd:)