Laks med pasta i ostesaus

Laks og pasta syntes jeg er veldig godt. Jeg vil nok i løpet av høsten/vinter legge ut oppskrifter på flere varianter. Du kan gjerne sende inn forslag på hvordan jeg skal kombinere laks og pasta. Ved bruk av fullkornpasta gjør du måltidet enda sunnere og ved å tilsette oster med mye smak setter du ditt særpreg på retten. Fersk laks er fra Fiskehallen Narvik.

Laks med pasta i ostesaus

laks og pasta

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 800-1000 g laksefilet
  • ½ sitron
  • salt og pepper

Tørk av laksefileten og skjær den i skiver. Legg lakseskivene med skinnsiden ned i form/ på brett med bakepapir i. Ha på saften av sitronen og ha på salt og pepper. Stekes i ovn på 180 grader i ca 12 minutter.

Pasta

  • 300 g Tagliatelle eller annen pasta
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt

Kok pastaen som anvist på pakken med olje og salt i vannet. Når det er ferdig heller du av vannet gjennom en sil og har pastaen tilbake i kasserollen. NB! Ta vare på 1 dl av vannet som du bruker til sausen.

Ostesaus

  • 1½ ss meierismør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 1 dl av pastavannet
  • 2 ss revet parmesan eller annen ost
  • ½ ts tørket timian
  • salt/pepper

Smelt meierismør i en kasserolle. Når smøret er smeltet tilsetter du hvetemelet. Bland godt med en visp. Spe litt etter litt med melk mens du visper godt. Tilsett resten av ingrediensene under stadig røring. La det småkoke i ett par minutter. Ha sausen over pastaen og bland godt. Server gjerne en grønn salat til. Velbekomme:)

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media