Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

Da det skulle være jenteselskap i huset fant vi denne fantastiske forretten med spekeskinke, reker og hvitløk for en tid tilbake på matprat.no. Retten er både lett og rask å lage. Du kan gjerne lage den litt i forveien og sette dem inn i ovnen når gjestene har kommet. Anbefaler at du prøver denne neste gang du har gjester og skal overraske med noe godt. Ferske reker er fra Fiskehallen Narvik.

Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

hvitløksgratinert spekeskinke i form på fat

Du trenger: Til 6 porsjoner 

  • 200 g renskede reker
  • 100 g spekeskinke skjært i strimler
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss tørket dill
  • 4 fedd finnhakket hvitløk
  • 100 g ost
  • ¼ ts pepper

hvitløksgratinert spekeskinke og reker på rist

Ta fram en bolle og ha i alle ingrediensene med unntak av osten og bland godt. Fordel masse i små ildfaste former og ha ost på toppen. Stekes i ovn på 225 grader i ca 13 minutter. Serveres med brød til. Velbekomme:)

, ,

2 Responses to Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

  1. Ann Therese 17. september 2014 at 22:43 #

    Så spennende! Aldri hørt om denne varianten! Dette skal jeg prøve!

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media