Fromasj av melon- og pasjonsfrukt yoghurt med kiwisaus

Fromasj av melon- og pasjonsfrukt yoghurt med kiwisaus er noe av det beste av dessert  jeg har smakt. Jeg har laget dette til både dåp og konfirmasjon flere ganger med fornøyde gjester. Lages gjerne dagen i forveien og er klar til servering når du ønsker. Takker kjøkkensjefen Hanne på jobben for oppskriften til denne smakfulle desserten.

Fromasj av melon- og pasjonsfrukt yoghurt med kiwisaus

yoghurt fromasj

Du trenger: Til 8-10 porsjoner

  • ½ l melon- og pasjonsfruktyoghurt
  • 250 g melis
  • 6 pl gelatin
  • 1½ dl fløte
  • 3 eggehviter

Ha en sikt over en bolle og hell yoghurten i. La den renne gjennom og legg tilside «fruktklumpene». Bland melis godt inn i yoghurten. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Hell av vannet samt klem platene litt slik at mer vann renner av. Lag vannbad (varmt vann i en kasserolle og en mindre kasserolle eller lignende opp i). Ha en og en gelatinplate i den minste kasserollen mens du rører med en gaffel. Når alle gelatinplatene er i, og de er flytende has litt etter litt av yoghurtblandingen (ca 1dl) sammen med gelatinen. Rør godt. Nå kan du ha gelatinblandingen i yoghurtblandingen mens du rører godt rundt med visp.

Pisk eggehvitene godt. Pisk fløten knapp stiv i egen bolle og bland godt inn i de piskede eggehvitene. Ha så dette i yoghurtblandingen og bland godt. Fordel massen i porsjonsformer eller en stor serveringsskål. La gjerne stå i kjøleskap over natten eller minst 6 timer. Server med kiwi- eller/og jordbærsaus. Velbekomme:)  

Kiwi- og jordbærsaus

kiwi-saus

 

 

 

 

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media