Eplekake

Eplet faller ikke langt fra stammen heter det. Da vi var på besøk hos vår eldste datter i går fikk vi etter en god middag servert eplekake med iskrem til dessert. Nystekt kake og iskrem som smelter over er fortreffelig. Du kan variere mengde epler på toppen dersom du ønsker. Som tilbehør kan du i tillegg til iskrem ha eplebåter i en skål med sukker og kanel over som har stått i ovnen sammen med kaken. Søtt og godt. Oppskriften har hun med noen endringer hentet fra boken » Fra boller til burritos».

Eplekake

eplekake

Du trenger:

  • 2 stk store egg
  • 130 g sukker
  • 50 g smeltet meierismør
  • 1½ dl melk
  • 180 g hvetemel
  • 1½ ts bakepulver
  • 2-3 epler
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kanel

Ta 1 stk kakeform på 22 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformen med smeltet meierismør.

Pisk eggedosis av egg og sukker i en kjøkkenmaskin på maks hastighet i 15 minutter. Ha i smeltet meierismør og melk. Sikt hvetemel og bakepulver og bland ingrediensene lett sammen med slikkepott til røren er klumpfri. Hell røren i kakeformen. Fjern kjernehusene på eplene og skjær dem i tynne båter og legg dem pent på røren og strø på sukker og kanel.

Stekes på 175 grader i ca 30-35 minutter på nederste rille. Kontroller med tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Ta ut av ovnen og la den stå på rist i formen noen minutter før servering. Server med pisket krem eller iskrem. Velbekomme:)

,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media