Bacalao betyr torsk på spansk og det finnes mange oppskrifter av denne retten. I Portugal sier dem at de har en oppskrift på bacalao for hver dag. Bacalao er en rett som det er fint å servere når man har mange gjester. Jeg vil i løpet av høsten og vinteren legge ut flere oppskrifter på bruk av klippfisk. Denne gangen har jeg valgt en tomatbasert bacalao som jeg serverte med godt brød og et kaldt glass øl til. Førsteklasses klippfisk er fra Fiskehallen i Narvik.
Bacalao
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 800 g klippfisk (uten skinn og bein)
- 3 dl extra virgin olivenolje
- 1 dl vann
- 3 stk løk
- 1 stk hvitløk
- 1 stk rød chili
- 1 glass tomatpure, ca 130 g
- ca 7 dl tomatjuice (hakkede tomater)
- ½ stk middels stor rød paprika
- ½ stk middels stor gul paprika
- 2 stk middels store gulrøtter
- 3 stk tomater
- 5-6 stk poteter
Klippfisk deles opp i passe biter og vannes ut som anvist på pakken. Ofte behov for 1-2 døgn med utvanning. Skift vann underveis. Rensk og skjær potetene og gulrøttene i skiver, løk i halve ringer, tomat i båter, paprika i passe biter og finhakk chili og hvitløk. Ha dette lagvis i gryten sammen med resten av ingrediensene i en stor gryte. Kok opp og la det småkoke i ca 90 minutter. Det er ferdig når potetbitene er møre. Vend forsiktig om underveis. Serveres med oliven og godt brød til. Velbekomme:)
Drikketips er kaldt øl eller Farris.
No comments yet.