Suksessterte

Suksessterte er en kake som de fleste har et forhold til. Jeg synes Suksessterte er mektig godt. Smaken kan variere noe, men består av en mandelbunn med eggekrem over. Variasjonene kan blandt annet være at man har sjokoladebiter i bunnen og serverer enten med eller uten sjokolade over smørkremen. Kaken er med noen endringer inspirert av Wenches kjøkken på TV2 for mange år siden.

Suksessterte

suksessterte

Du trenger til bunnen:

  • 10 g meierismør til kakeformen
  • 200 g mandler
  • 5 stk store eggehviter
  • 150 g melis

Ta 1 stk kakeform på 26 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformen med smeltet meierismør.

Mandlene males fint i foodprossessor. Eggehvitene piskes stive på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 3 minutter. Melis tilsettes litt etter litt under fortsatt pisking på samme hastighet. Pisk så videre på samme hastighet i 3 minutter til. Vend mandlene forsiktig inn. Fordel røren i kakeformen.

Stekes på 160 grader over- og undervarme på rille 1 nedenfra i 50 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformen på rist.

Du trenger til eggekremen:

  • 5 stk store eggeplommer
  • 1 dl kremfløte
  • 125 g finkornet sukker
  • 2 ts vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)
  • 150 g romtemperert meierismør

Eggeplommer, kremfløte og sukker kokes opp i en kasserolle på litt over middels varme under konstant røring med en flatvisp. Rør også hele tiden godt inn i kantene på kasserollen. Med en gang du ser de første kokeboblene, tar du kasserollen av varmen. Rør kraftig til det har sluttet å koke. Tilsett vaniljesukkeret og rør det godt inn. Avkjøl til romtemperatur. Tilsett meierismør i biter og rør til du har en fin og glatt krem. Eggekremen smøres utover mandelbunnen.

Du trenger til pynting av kaken:

  • 50 g Freia Selskapssjokolade

Legg sjokoladen i det ene hjørnet i bunnen av en brødpose. Slå en knute på posen rett over sjokoladen. Legg posen med sjokoladen i ned i varmt vann. Når sjokoladene er helt smeltet, tørkes posen godt. Klipp et lite hull i spissen på hjørnet av brødposen, og ringle den smeltede sjokoladen over kaken. Velbekomme:)

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media