Stekte koteletter med surkål og 2 varianter med poteter

Stekte koteletter med surkål og poteter vekker gode barndomsminner om da mor laget søndagsmiddag til familien. Alltid godt. Denne gangen har jeg ikke laget surkålen selv. I løpet av høsten vil det komme oppskrift på nydelig hjemmelaget surkål og rødkål. Dersom du har litt ekstra med tid kan jeg anbefale ovnsstekte poteter á la Jamie O som beskrevet nedenfor.

Stekte koteletter med surkål og poteter

kotelett på fat

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 4-6 stk nakkekoteletter
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts paprikapulver
  • 2 ss meierismør til steking

kotelett i panne

Ta kotelettene ut av kjøleskapet ca 30 minutter for temperering før du skal tilberede dem. Tørk kotelettene med husholdningspapir og fordel krydderet på begge sider. Ha smør i varm panne og stekt dem i ca 2 minutter på begge sider og stek så videre på middels varme i 3-5 minutter på hver side. For å sikre et mørt og godt resultat kan du etter å ha stekt kotelettene i 2 minutter på hver side steke dem videre i forvarmet ovn på 110 grader i ca 40 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på kotelettene. Server med surkål, gulrot og poteter til og bruke gjerne stekefettet over. Velbekomme:)

Dersom du har ekstra med tid anbefales ovnsstekte poteter á la Jamie O:

Du trenger til helstekte poteter á la Jamie O: Til 4 personer

  • 12 stk mellomstore poteter
  • ¼ ts pepper
  • ¼ salt
  • ½ dl olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • ¼ nykvernet pepper
  • ½ ts salt
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin

Helstekt potet a la Jamie O

Skrell potetene og kok dem i 10 minutter. Hell av vannet og la det dampe av. Smør en form med litt olje og legg potetene i. Ha på salt og pepper. Sett i forvarmet ovn på 190 grader og la det stå i 30 minutter. Potetene er da litt gylne. Bland olje, finhakket hvitløk, krydder og urter i en liten bolle. Ta potetene ut av ovnen og trykk dem litt ned med en potetmoslager. Potetene vil da «sprekke» litt. Smør oljeblandingen over potetene og sett dem tilbake i ovnen. Stekes videre i 25-30 minutter. Dette er snadder.

 

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media