Pizzasnurrer

Pizzasnurrer er alltid godt å kunne ta ut av fryseren og ha med seg på tur eller i matpakken på jobb eller skole. 1 minutt i mikroen eller noen minutter ved bålkanten er nok til at den er spiseklar. God også kald. Du kan selvfølgelig ha på andre eller flere ting samt ha den osten på som du måtte ønske. Ved at det er brukt halvparten med sammalt hvete grov i bunnen er sunnhetsnivået litt høyere. Denne oppskriften er med noen endringer hentet fra melk.no

Pizzasnurrer

pizzasnurrer

Du trenger: Til 16 stk

Bunnen

  • 4 dl hvetemel
  • 4 dl sammalt hvete grov
  • 1 pk tørrgjær
  • ½ ts salt
  • 1 ss olje
  • 3 dl melk

pizzasnurrer på brett

Bland alt det tørre i en bolle og tilsett olje. Varm opp melken til ca 37-40 grader (dersom du bruker fersk gjær, 37 grader og ved tørrgjær 40 grader) og ha i bollen. Elt med en kjøkkenmaskin til deigen har samlet seg til en fin klump. Sett til heving med klede over bollen i ca 1 time ( til dobbel størrelse). Ha litt mel på en bakebenk og kjevl ut deigen til en avlang firkant og ca halv cm tykkelse.

Fyll og topping

  • 400 g karbonadedeig
  • ½ paprika
  • ¼ ts salt

pizzasaus fra santa maria

  • ca 1½ dl pizzasaus
  • ca 200 g revet ost

Skjær paprikaen i biter og stek den sammen med karbonadedeigen i noen minutter. Tilsett salt.

Fordel ønsket pizzasaus på bunnen. Jeg brukte Santa Maria pizzasaus med koriander og oregano. Fordel pizzafyllet og osten over. Brett inn på langsiden og rull til en pølse. Klem forsiktig sammen underveis. Del «pølsen» på midten av hver bit du får inntil det er 16 stk. Settes til etterheving med klede over i ca 40 minutter. Stekes på 200 grader i 20 minutter midt i ovnen. Velbekomme:)

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media