Pære lettkokt i lønnesirup og vaniljesukker servert med iskrem

Porsjerte, lettkokte, trekte er forskjellige ord på omtrent samme tingen. Pærer som har fått ligget i sirupen en stund og servert med is til er en fantastisk god dessert. Pærene passer også utmerket å servere som tilbehør til en god viltmiddag. Dersom du ønsker det kan du ha i ekte vaniljestang, kanelstang, chili eller annen god smakstilsetting. Lønnesirup er meget anvendelig og jeg har fått mange forslag på hva den kan has til eller i. Forslagene var i kakebunn, på pannekaker, med ovnsstekt fersken, på jordbær og til lutefisk. Fikk også tilsendt en link på 57 måter å bruke lønnesirup på.

Pære lettkokt i lønnesirup og vaniljesukker servert med iskrem

pære på fat

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 4 stk pærer
  • 1 dl lønnesirup
  • 2 dl vann
  • 1 ss vaniljesukker

pære i gryte

Skrell pærene og del dem i to halve. Ha lønnesirup, vann og vaniljesukker i en kasserolle og kok opp. Legg de halve pærene i kasserollen og la det trekke uten lokk til pærene er møre. Vend pærene i kasserollen underveis slik at sirupen kommer over det hele. Stikk med en gaffel for å kjenne om de er blitt klar. (ca 30-40 minutter). Ta pærene ut av kasserollen og legg dem til siden. La sirupen trekke videre til det er 1/3 mengde igjen. Da fær du en nydelig sirup som has på pærene og annet tilbehør. Legg pærene på fat og server med is og sirup til. Pærene er også nydelige å servere som tilbehør til en god viltmiddag. Velbekomme:)

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media