Nok en lettvindt, god og rask laksemiddag. Laksen er god både til hverdag og fest. Uoffisielle verdensrekorden på stangfiske av laks er på 35,89 kg og ble tatt i Tanaelva i Finnmark. Denne gangen har jeg brukt rosépepper både direkte på laksen og i sausen. Alt er ferdig på ca 30 minutter. Prøv med ovnsstekte poteter. Vask dem godt og behold skallet på. Nydelig godt. Fersk laks er fra Fiskehallen i Narvik.
Ovnsstekte laksestykker med rosépepper og rømmesaus
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 800-1000 g laksefilet
- ½ sitron
- ½ ts salt
- ½ ts kvernet rosépepper
Tørk av laksefileten og skjær den i skiver. Legg lakseskivene med skinnsiden ned i form/ på brett med bakepapir i. Ha på saften av sitronen og og fordel krydderet. Stekes i ovn på 180 grader i ca 12 minutter. Serveres med lettkokte gulrøtter, rømmesaus og ovnsstekte poteter. Bruk gjerne amandine- eller mandelpoteter som du har rengjort og skjært i fire på langs. Ha på salt og pepper og litt olje. Settes i ovnen 15 minutter før du setter fisken inn i ovnen. Vend om på potetene når du setter inn fisken og tas ut samtidig med fisken. Velbekomme:)
Rømmesaus: Til 3-4 porsjoner
- 1 boks seterrømme
- 2-3 ss meierismør
- 1/4 ts kvernet rosépepper
Ha rømmen i en kjele og varm forsiktig opp. Skal ikke koke. Tilsett smør og rosépepper. Rør underveis. Klar:)
Vintips: Prosecco Valdizze
No comments yet.