Ovnsstekte laksestykker med rosepepper og rømmesaus

Nok en lettvindt, god og rask laksemiddag. Laksen er god både til hverdag og fest. Uoffisielle verdensrekorden på stangfiske av laks er på 35,89 kg og ble tatt i Tanaelva i Finnmark. Denne gangen har jeg brukt rosépepper både direkte på laksen og i sausen. Alt er ferdig på ca 30 minutter. Prøv med ovnsstekte poteter. Vask dem godt og behold skallet på. Nydelig godt. Fersk laks er fra Fiskehallen i Narvik.  

Ovnsstekte laksestykker med rosépepper og rømmesaus

laks med rømmesaus

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 800-1000 g laksefilet
  • ½ sitron
  • ½ ts salt
  • ½ ts kvernet rosépepper

Tørk av laksefileten og skjær den i skiver. Legg lakseskivene med skinnsiden ned i form/ på brett med bakepapir i. Ha på saften av sitronen og og fordel krydderet. Stekes i ovn på 180 grader i ca 12 minutter. Serveres med lettkokte gulrøtter, rømmesaus og ovnsstekte poteter. Bruk gjerne amandine- eller mandelpoteter som du har rengjort og skjært i fire på langs. Ha på salt og pepper og litt olje. Settes i ovnen 15 minutter før du setter fisken inn i ovnen. Vend om på potetene når du setter inn fisken og tas ut samtidig med fisken. Velbekomme:)

Rømmesaus: Til 3-4 porsjoner

  • 1 boks seterrømme
  • 2-3 ss meierismør
  • 1/4 ts kvernet rosépepper

Rømmesaus kveite

Ha rømmen i en kjele og varm forsiktig opp. Skal ikke koke. Tilsett smør og rosépepper. Rør underveis. Klar:)

Vintips: Prosecco Valdizze

 

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media