Ovnsbakt ananas med chili og akasiehonning

Jeg får ofte spørsmål om jeg har noen spennende ting til et tapasbord. Ovnsbakt ananas med chili og akasiehonning var ett av de første innlegg som jeg la ut på bloggen. Denne retten syntes jeg er både god og spennende og noe som jeg ikke har sett på et tapasbord før. Oppskriften fikk jeg av en kokk som syntes det var fint at jeg kunne presentere den på min blogg. Ananas sammen med chili er en god kombinasjon. Den bidrar til at chilien ikke blir utpreget sterk. Ved å skjære den riktig er det lettvint å forsyne seg i små porsjoner. Dekorativt er det også.

Ovnsbakt ananas med chili og akasiehonning:

Ananas med chili ferdig

Du trenger:

  • 1 stk ananas
  • 1 stk rød chili
  • 3 ss akasiehonning
  • 1 ts varmt vann

Ananas med chiliskål 2

Skjær bort toppen på ananasen og del den på langs i fire båter. Skjær bort den indre stammen. Ta kniven og før den langs skallet nesten helt til andre enden. Ta så og skjær nesten igjennom i små biter ( håper dere forstod dette).

Hakk chili i små biter og bland det sammen med akasiehonning og varmt vann. Ha ananasstykkene i en ildfastform og pensle dem med blandingen. La det stå å trekke inn i ca 1 time.

Stek den i forvarmet ovn på 120 grader i ca 60 minutter og sett den sammen med andre gode retter. Velbekomme:)

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media