Entrecote med hjemmelaget bernaise saus

Biff serveres ofte når man skal kose seg ekstra. Tilbehøret varieres veldig og det finnes flere typer kvaliteter kjøtt å velge mellom. Jeg velger ofte entrecóte når jeg skal steike biff på grunn av marmoreringen av fett som gir mer smak. Som tilbehør kan du variere i nesten alt av grønnsaker. Som saus er det godt med bernaise saus. Mange velger å kjøpe ferdiglaget eller på pose. Dersom du ønsker å lage sausen selv har jeg lagt til en oppskrift som jeg syntes er veldig god. Lag da sausen først før du lager det andre.

Entrecóte med hjemmelaget bernaise saus

biff med bernaise

Du trenger: Til 2 personer

  • 2 stk entrecóte skiver á ca 200 g
  • salt/pepper
  • 1 ss meierismør til steking

entrecote i panne

Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før du skal steke det. Viktig for et vellykket resultat at kjøttet er temperert. Ellers vil du oppleve at det er godt stekt ytterst og rått inni. Ha på salt og pepper og stekes 3-6 minutter på hver side avhengig av om du ønsker det rødt eller grått inni. Når kjøttet er ferdig stekt legges det på fat, gjerne oppvarmet, og la kjøttet hvile i noen minutter før servering. Dette fordi at kraften skal få sette seg i kjøttet. Ellers vil du oppleve at dersom du skjærer i kjøttet når du har tatt det ut av pannen at kraften vil sige ut av kjøttet.

Tilbehør: Til 2 porsjoner

Som tilbehør denne gangen har jeg valgt å bruke 6 stk sjampinjonger og 10 stk aspargestopper. Del sjampinjongene i fire «båter» og ha dem i en varm panne i ett par minutter uten smør. Da vil vesken i soppen trekkes ut. Rør om. Ha så i en ss meierismør og senk temperaturen til middels varme. Rør om og ha i ¼ ts salt og aspargestoppene. Rør om og la stå og godgjøre seg noen minutter mens du venter på resten. Serverte denne gang med ovnsstekte poteter som var tilsatt salt, pepper og olivenolje og stekt i ovnen i ca 25 minutter på 200 grader.

Bernaisesaus: Til 3-4 porsjoner

  • 1 eggeplomme som er temperert
  • 100 g smør
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts tørket estragon
  • 1/2 ts estragoneddik

Smelt smøret forsiktig slik at saltet senkes i kasserollen. Ta det smeltede smøret i en bolle. Viktig at saltet som har sunket i kasserollen ikke kommer over i bollen. Når smøret har ca 50 grader vispes eggeplommen og det klarede smøret i vannbad til en fyldig masse. Smak til med salt, estragon og eddik. Kan også ha et lite dryss hvitpepper. Velbekomme:)

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media