Brownies med iskrem og jordbær

Brownie er en amerikansk sjokoladekake som ofte serveres i små kvadratiske stykker. Det er vel ikke langt unna den sjokoladekaken som barna liker best. Denne oppskriften fant jeg på Hummingsbirdbakary.com for en tid tilbake. Som nylaget syntes jeg den passer utmerket som en dessert servert sammen som her med iskrem og jordbær. Det er også godt med frukt, nøtter og krem til. Ønsker du en «voksenversjon» kan frukten marineres i en eller annen bennevin/likør.

Brownies med iskrem og jordbær

Brownies

Du trenger: ½ langpanne

  • 175 g meierismør
  • 325 g sukker
  • 200 g Freia selskapssjokolade
  • 130 hvetemel
  • 3 stk store egg

Smelt meierismør og sukker i en kasserolle over middels varme til du kjenner at sukkeret er oppløst. Ta av varmen og tilsett Selskapssjokoladen i biter og la den smelte. Rør om. Sikt hvetemelet i kasserollen og rør om. Tilsett eggene og bland godt. Settes i forvarmet ovn på 170 grader over- og undervarme midt i ovnen i ca 30 minutter. Ta ut av ovnen og vent noen minutter før du delen kaken i serveringsstykker. Dersom du har noen biter igjen til neste dag vil du oppleve at kaken er litt hard. Sett den da i microen i noen sekunder og den vil da bli nesten som nylaget igjen. Serveres med iskrem og jordbær. Velbekomme:)

, , , , ,

2 Responses to Brownies med iskrem og jordbær

  1. tessaswoodenspoon 8. august 2014 at 08:15 #

    Ser kjempe snadder ut ! Likte ideen med å marinere litt frukt til en spesiell anledning! 🙂 God helg Stein Ivar!

    • Stein Ivar 8. august 2014 at 12:01 #

      Takk for fine tilbakemeldinger. God helg til deg også 🙂

Legg igjen en kommentar til tessaswoodenspoon Click here to cancel reply.

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media