Da jeg skulle lage rekesuppe spurte jeg å følgere på facebook om hva som bør være i en rekesuppe. Responsen var overveldende. Jeg fikk forslag på hele 22 forskjellige ingredienser til suppen. Disse var i tillegg til reker; chili, fløte, krepsehaler, hvitløk, fennikel, stjerneanis, tacokrydder, kokosmelk, ingefær, sitrongress, løk, hvitvin, creme fraiche, sitron, sjalottløk, purre, estragon, bacon, koriander, gressløk, tomat og champagne. Jeg har derfor valgt å lage en ny suppe denne uke som er blitt Siws rekesuppefavoritt. Suppen er ikke sterk og dersom man ønsker den sterkere er det bare å doble mengden med ingredienser. Jeg takker alle for gode ideer og stort engasjement. Ferske reker er fra Fiskehallen Narvik.
Rekesuppe med koriander, chili, ingefær og enda mer
Du trenger: Til 3-4 porsjoner
- ½ kg ferske reker med skall
- ca 1 liter vann
- 1 ss meierismør
- 2 stk sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 4 cm fersk ingefær
- 1 stk rød chili
- 1 ss finhakket fersk koriander (eller 1 ts tørket koriander)
- 2½ dl cocosmelk
- eventuelt 1 ss maizenna
Rensk rekene, ta vare på skallet og legg rekene i kjøleskapet. Rensk og skjær løken i skiver. Ha meierismøret i varm gryte og ha i løk, grovhakket hvitløk, grovhakket ingefær, grovhakket chili, koriander og rekeskallet. Stekes i ett par minutter. Ha i vann som dekker rekeskallet, ca 1 liter. Senk temperaturen og la det småkoke i ca 1 time. Tøm alt gjennom en sil i en gryte. Varm opp suppen og tilsett cocosmelk. La det småkoke til ønsket konsistens. Dersom du ønsker litt «tykkere» konsistens kan du blande ut 1-2 ss maizenna i ½ dl kaldt vann og tilsette i suppen. Rør godt inn. Ta rekene ut av kjøleskapet og fordel dem i hver skål på toppen av suppen. Server med godt brød til. Velbekomme:)
Vintips: Wolfberger Riesling 2012
No comments yet.