Rekesuppe med koriander, chili, ingefær og enda mer

Da jeg skulle lage rekesuppe spurte jeg å følgere på facebook om hva som bør være i en rekesuppe. Responsen var overveldende. Jeg fikk forslag på hele 22 forskjellige ingredienser til suppen. Disse var i tillegg til reker; chili, fløte, krepsehaler, hvitløk, fennikel, stjerneanis, tacokrydder, kokosmelk, ingefær, sitrongress, løk, hvitvin, creme fraiche, sitron, sjalottløk, purre, estragon, bacon, koriander, gressløk, tomat og champagne. Jeg har derfor valgt å lage en ny suppe denne uke som er blitt Siws rekesuppefavoritt. Suppen er ikke sterk og dersom man ønsker den sterkere er det bare å doble mengden med ingredienser. Jeg takker alle for gode ideer og stort engasjement. Ferske reker er fra Fiskehallen Narvik.

Rekesuppe med koriander, chili, ingefær og enda mer

rekesuppe med koriander og ++++

Du trenger: Til 3-4 porsjoner

  • ½ kg ferske reker med skall
  • ca 1 liter vann
  • 1 ss meierismør
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 4 cm fersk ingefær
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss finhakket fersk koriander (eller 1 ts tørket koriander)
  • 2½ dl cocosmelk
  • eventuelt 1 ss maizenna

rekesuppe med koriander i gryte

Rensk rekene, ta vare på skallet og legg rekene i kjøleskapet. Rensk og skjær løken i skiver. Ha meierismøret i varm gryte og ha i løk, grovhakket hvitløk, grovhakket ingefær, grovhakket chili, koriander og rekeskallet. Stekes i ett par minutter. Ha i vann som dekker rekeskallet, ca 1 liter. Senk temperaturen og la det småkoke i ca 1 time. Tøm alt gjennom en sil i en gryte. Varm opp suppen og tilsett cocosmelk. La det småkoke til ønsket konsistens. Dersom du ønsker litt «tykkere» konsistens kan du blande ut 1-2 ss maizenna i ½ dl kaldt vann og tilsette i suppen. Rør godt inn.  Ta rekene ut av kjøleskapet og fordel dem i hver skål på toppen av suppen. Server med godt brød til. Velbekomme:)

Vintips: Wolfberger Riesling 2012

 

 

 

 

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media