Grillet laks i folie med creme fraiche

Som nevnt i tidligere innlegg så er sommertid også grilltid. Laks på grillen er veldig enkelt og svært godt. Du kan tilberede alt på forhånd og du trenger kun å konsentrere deg om å slappe av mens laksen blir ferdig på grillen. Du kan også ta «laksepakken» med på tur og der det er mulighet får å ha bål (eller dere bruker grill) kan den legges i kanten av bålet og la den ligge der i ca 30 minutter. Innholden i «laksepakken» kan varieres alt etter hva du har tilgjengelig i kjøleskapet/krydderhyllen. Jeg har denne gang gjort en variant med både sitron, hvitvin og creme fraiche. Nydelig godt ble det. Dersom du har rester er det like velsmakende å servere laksen kald neste dag. Fersk laks er fra Fiskehallen i Narvik.

Grillet laks i folie med creme fraiche

grillet laks på fat

Du trenger: Til 4 porsjoner 

 • 1,2 kg laksefilet med skinn og uten bein
 • 1 ss sitronsaft (½ sitron)
 • ½ dl hvitvin
 • 3-4 stk laurbærblad
 • 3 cm purreløk
 • 1 ts salt
 • ½ ts pepper
 • ½ boks creme fraiche

laks i folie før grilling

Ta laksen ut av kjøleskapet minst 30 minutter for temperering før du skal tilberede den. Når du har fått god varme i grillen og grillkullet har fått grå farge da er det klart til grilling (for dem som bruker kullgrill).

Legg den benfrie laksefileten på en stor dobbel grillfolie. Fordel ingrediensene på fileten og pakk den inn. Laksefileten kan gjerne ligge i kjøleskap ett par timer før grilling. Legg laksen på grillen over der du ikke har så mye grillkull og ha lokket på grillen. Grilltiden er ca 25-30 minutter. Ta laksen av grillen og la den hvile i noen minutter før du serverer. Server med aspargesbønnesalat, poteter og sæterrømme. Prøv gjerne å pisk opp sæterrømmen i noen minutter. Det gjør den ekstra luftig og god. Velbekomme:)

Vintips: Essence Riesling 2012/2013

laks i folie på grill

 

 

 

 

 

, , , ,

2 Responses to Grillet laks i folie med creme fraiche

 1. Cathrin 20. juli 2014 at 22:45 #

  Dennan blei kveldsmat i kvell, dog på gassgrill men d va nydeli! Tusn takk førr at du dele så ei stakkars «husmor» kan få nån goe tips når fantasien stoppe opp og man e rimeli matlei. :o)

  • Stein Ivar 21. juli 2014 at 23:10 #

   Så hyggelig at det falt i smak 🙂

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media