Avkokt laks med agurksalat og rømme

Avkokt laks med agurksalat og rømme er en god gammel klassiker som er meget god å servere i sommervarmen. Superenkelt og rask å lage. Lag den gjerne dagen i forveien og ta kasserollen med laksen som ligger i laken rett ut av kjøleskapet og server. Utmerket fersk laks er fra Fiskehallen i Narvik.

Avkokt laks med agurksalat og rømme

avkokt laks

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 800 g – 1000 g laks
  • vann
  • ca 1 ss salt pr liter vann
  • 4 stk store laurbærblad
  • 1-2 bokser rømme
  • agurksalat

Skjær laksen i 8 skiver. Kok opp vann i en kasserolle og tilsett salt og laurbærblad. Legg laksen i kasserollen og la den trekke i ca 12 minutter. Ta kasserollen av varmen og avkjøl. Sett kasserollen med fisken og kraften i kjøleskapet i minst 6 timer før servering. Serveres kald med rømme, agurksalat og nykokte poteter til. Velbekomme:)

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media