Rekesuppe med stjerneanis og estragon

Da jeg skulle lage rekesuppe tenkte jeg å spørre følgere på facebook om hva som bør være i en rekesuppe. Responsen var overveldende. Jeg fikk forslag på hele 22 forskjellige ingredienser til suppen. Jeg har valgt ut noen av disse til denne suppen. Men med bakgrunn i så stort engasjement skal jeg også neste uke lage rekesuppe med andre ingredienser enn dagens suppe. Alle forslag blir nevnt på bloggen neste uke sammen med ny oppskrift. Jeg takker alle for engasjementet. Ferske reker er fra Fiskehallen Narvik.

Rekesuppe med stjerneanis og estragon

rekesuppei skål med brød

Du trenger: Til 3-4 porsjoner (til forrett)

  • ½ kg ferske reker med skall
  • ca 1 liter vann
  • 1 ss meierismør
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 ts tørket estragon
  • 1 ss hakket gressløk
  • 2½ fløte
  • ½ dl hvitvin

rekesuppe i gryte 2

Rensk rekene, ta vare på skallet og legg rekene i kjøleskapet. Rensk og skjær løken i skiver. Ha meierismøret i varm gryte og ha i løk, stjerneanis, estragon, gressløk og rekeskallet. Stekes i ett par minutter. Ha i vann som dekker rekeskallet, ca 1 liter. Senk temperaturen og la det småkoke i ca 1 time. Tøm alt gjennom en sil i en gryte. Varm opp suppen og tilsett fløte og hvitvin. La det småkoke til ønsket konsistens. Server med rekene og godt brød til. Velbekomme:)

Vintips: Wolfberger Riesling 2012

 

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media