Pavlova med vaniljekrem, pære og sjokolade

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova. Dette er en kake som smaker herlig, er lett å lage og finnes i mange varianter. Selve marengsbunnen kan lages flere dager i forveien. Pavlova med vaniljekrem, pære og sjokolade er nok en oppskrift fra Tara Smak. Prøv også du denne varianten neste gang du lager Pavlova.

Pavlova med vaniljekrem, pære og sjokolade

pavlova med pærer

Du trenger til bunnen:

  • 4 stk store eggehviter
  • 1/8 ts salt
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 225 g finkornet sukker
  • 1 ss maizena
  • 2 ts vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)

Tegn en sirkel med en diameter på 28 cm på et stykke bakepapir og legge bakepapiret på et bakebrett.

Eggehvitene og saltet piskes stive på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 3 minutter. Tilsett balsamicoeddik under fortsatt pisking. Sukker, maizena og vaniljesukker blandes godt sammen og tilsettes litt etter litt under fortsatt pisking på samme hastighet. Pisk så videre på samme hastighet i 3 minutter til. Fordel røren i sirkelen på bakepapiret og lag en forhøyet kant ytterst rundt marengsbunnen.

Ovnen varmes opp til 225 grader over- og undervarme. Når marengsbunnen settes inn i ovnen, senkes temperaturen til 125 grader og marengsbunnen stekes i 90 minutter. Slå da av ovnen og la kaken væren i ovnen med lukket dør til neste dag.

pavlovabunn

Du trenger til vaniljekremen: 

  • 3 dl Piano vaniljekrem (320 g)
  • 3 dl kremfløte

Ha vaniljekremen i en stor bolle og rør den glatt og smidig med en ballongvisp. Pisk kremfløten til krem og vend den inn vaniljekremen med en slikkepott. Vaniljekremen smøres utover marengsbunnen.

Du trenger til pynting av kaken:

  • 100 g Freia lys kokesjokolade
  • 1 boks hermetiske pærer eller 5 godt modne pærer uten skall

Smelt sjokoladen over vannbad. Skjær pærene i biter og legg dem på vaniljekremen. Ringle den smeltede sjokoladen over kaken. Velbekomme:)

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media