Personlig er jeg veldig glad i ostegratinerte poteter. Det kan serveres til mange forskjellige retter. Nå som det er grillsesong vil jeg anbefale å prøve denne oppskriften neste gang du skal grille. Her er en oppskrift som har vært presentert tidligere på bloggen til lammestek. Jeg syntes kombinasjonen sjalottløk og parmesan er usedvanlig godt. Prøv selv:)
Ostegratinerte poteter med sjalottløk og parmesan
Du trenger: Til 5-6 personer
- 8-10 stk middels store poteter
- 2 stk store sjalottløk
- 80 g parmesanost
- ½ ts salt
- 4 dl fløte
Skrell, skyll og tørk potetene. Skjær dem i tynne skiver. Rensk løken og skjær den i tynne skiver. Finrasp parmesanosten (jeg syntes at den parmesanosten som du rasper selv er klart best). Fordel lagvis potet, løk og ost med litt salt i mellom lagene. Ha tilslutt fløten over. Sett i stekeovn på 190 grader i 45 minutter. Vær obs på at fløten kan «løfte» seg og renne i ovnen dersom formen er fylt opp. Velbekomme:)
No comments yet.