Jordbær på 8 forskjellig vis

Nå er det sesong for norske jordbær. Søte, saftige og verdens beste. Jordbærene kan nytes i mange varianter, men smaker nydelig uten både sukker og fløte. Nedenfor har jeg 8 forslag til hvordan jordbær kan nytes. Du har sikkert prøvd noen av disse selv og har egne  andre gode oppskrifter også. Del gjerne med andre på bloggen hvordan du tilbereder og spiser jordbær. Ferske norske jordbærbær fra Rema Skistua.

skjært jordbær i skål

1. Spis bærene bare sånn uten sukker og fløte.

2. Med fløte og brunsukker.

1 skål med jordbær og et fint dryss med brunsukker samt noen «skvetter» med fløte.

3. Syltetøy på brød eller vaffel

jordbærsyltetøy på brød

  • 1 kurv jordbær (ca ½ kg)
  • 50 g sukker

Skjær jordbærene i skiver og ha dem i en skål sammen med sukkeret. Bland godt med en ballongvisp. Klar til servering. Dersom du skal fryse syltetøyet kan du tilsette frysepulver som anvist på pakken.

4. Jordbærkrem

  • 1 pk fløte
  • 1 kurv jordbær (ca ½ kg)
  • 50 g sukker
  • 1 ss vaniljesukker

Visp fløte til krem. Skjær jorbærene i skiver og ha dem i en skål sammen med sukkeret og vaniljesukkeret. Bland godt med en ballongvisp. Bland sammen med den piskede fløte.

5. Jordbærsaus

  • 1 kurv jordbær (ca ½ kg)
  • 50 g sukker
  • 1 ss vaniljesukker

Ha ingrediensene i en foodprosessor og bland godt. Dyp skål og stavmikser går også bra. Perfekt å servere til riskrem. Klar.

6. Jordbærmilkshake

Jordbærmilkshake

7. Jordbær med vaniljeis og balsamicocream

Jordbær med is 14.02.14

8. Jordbær med råkrem og finraspet mørk sjokolade

Jordbær med råkrem og raspet sjokolade

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media