Å grille hvalkjøtt er en utmerket måte å tilberede hvalkjøtt på. Det trenger ikke lang tiden på grillen og mørt blir det alltid. Dette er første blogginnlegg av to om hvalkjøtt denne uken. I denne retten er hvalkjøttet marinert i skogsbæryoghurt og satt på grillspyd sammen med gode grønnsaker. Oppskriften har jeg fått hos Geir Bakkevoll. Ferskt hvalkjøtt er fra Fiskehallen i Narvik.
Grillspyd med yoghurtmarinert hvalbiff og grønnsaker
Du trenger: Til 4-6 porsjoner
- 600-800 g hvalbiff
- 2 fedd finnhakket hvitløk
- ¼ dl skogsbæryoghurt
- ¼ dl olivenolje
- 6 dråper tabascosaus
- salt/pepper
Dag 1:
Skjær hvalbiffen i terninger på størrelse ca 1,5 cm x 1,5 cm og ha det i en skål sammen med de andre ingrediensene og la det stå i kjøleskap til neste dag. Vend om av og til.
Dag 2:
- 10 stk mellomstore sjampinjonger
- 10 stk sjalottløk
- 10 stk cherrytomater
- 3 ss olivenolje
- salt/pepper
Bland olivenolje, salt og pepper godt sammen med sjampinjong, sjalottløk og tomatene og la det marineres ca 1 time.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter for temperering før du skal tilberede det. Fordel kjøtt og grønnsaker på grillspydene (8-12 stk). Når du har fått god varme i grillen og grillkullet har fått grå farge da er det klart til grilling (for dem som bruker kullgrill). Dersom du bruker grillspyd i tre bør du legge grillspydene i vann i 1 time før du har på kjøtt og grønnsaker for å unngå at de brenner. Grill spydene i 4-6 minutter. Vend om jevnlig. Server med mangosalat og en lun potetsalat. Velbekomme:)
Så spennende dette så ut Stein ! 🙂
Takk for det 🙂
Denne kan anbefales, va aldeles nydelig («,)