Grillspyd med yoghurtmarinert hvalbiff og grønnsaker

Å grille hvalkjøtt er en utmerket måte å tilberede hvalkjøtt på. Det trenger ikke lang tiden på grillen og mørt blir det alltid. Dette er første blogginnlegg av to om hvalkjøtt denne uken. I denne retten er hvalkjøttet marinert i skogsbæryoghurt og satt på grillspyd sammen med gode grønnsaker. Oppskriften har jeg fått hos Geir Bakkevoll. Ferskt hvalkjøtt er fra Fiskehallen i Narvik.

Grillspyd med yoghurtmarinert hvalbiff og grønnsaker

hvalgrillspyd

Du trenger: Til 4-6 porsjoner 

  • 600-800 g hvalbiff
  • 2 fedd finnhakket hvitløk
  • ¼ dl skogsbæryoghurt
  • ¼ dl olivenolje
  • 6 dråper tabascosaus
  • salt/pepper

Dag 1:

Skjær hvalbiffen i terninger på størrelse ca 1,5 cm x 1,5 cm og ha det i en skål sammen med de andre ingrediensene og la det stå i kjøleskap til neste dag. Vend om av og til.

Dag 2:

  • 10 stk mellomstore sjampinjonger
  • 10 stk sjalottløk
  • 10 stk cherrytomater
  • 3 ss olivenolje
  • salt/pepper

Bland olivenolje, salt og pepper godt sammen med sjampinjong, sjalottløk og tomatene og la det marineres ca 1 time.

Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter for temperering før du skal tilberede det. Fordel kjøtt og grønnsaker på grillspydene (8-12 stk). Når du har fått god varme i grillen og grillkullet har fått grå farge da er det klart til grilling (for dem som bruker kullgrill). Dersom du bruker grillspyd i tre bør du legge grillspydene i vann i 1 time før du har på kjøtt og grønnsaker for å unngå at de brenner. Grill spydene i 4-6 minutter. Vend om jevnlig. Server med mangosalat og en lun potetsalat. Velbekomme:)

, ,

3 Responses to Grillspyd med yoghurtmarinert hvalbiff og grønnsaker

  1. tessaswoodenspoon 30. juni 2014 at 23:32 #

    Så spennende dette så ut Stein ! 🙂

  2. Toveki 16. juli 2014 at 11:35 #

    Denne kan anbefales, va aldeles nydelig («,)

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media