Sommer er grilltid og grillmat selges i mange varianter. Når man er i butikken er det ikke lett å velge hva som skal grilles. Grillkotelett med chili og rødvin fra Kuraas er et godt alternativ som er saftig og godt. Dersom du ikke får tak i ferdigmarinerte koteletter kan du lage egen marinade som du marinerer kotelettene i selv. Se oppskrift på marinade lenger ned.
Chili- og rødvinsmarinert grillkotelett
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 4-8 stk nakkekoteletter
- 2 stk maiskolber
- potetsalat
Marinade
- 1 dl rødvin
- 1 stk finhakket rød chili
- 1 ts salt
- ½ ts grovkvernet pepper
- 2 ts paprikapulver
Bland sammen alle ingrediensene i en skål. Legg kotelettene i marinaden og la dem ligge i marinaden i minst 4 timer før tilberedning. Vend om noen ganger i løpet av marineringstiden.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter for temperering før du skal tilberede det. Når du har fått god varme i grillen og grillkullet har fått grå farge da er det klart til grilling (for dem som bruker kullgrill). Ha på kotelettene og grill dem i 4-5 minutter på hver side. Vend dem jevnlig for å unngå at de blir brent. Del maiskolbene i to og grill dem i noen minutter. Husk å rull dem jevnlig. Serveres med en grønn salat til. Velbekomme:)
Ser nydelig ut Stein !