Chili- og rødvinsmarinert grillkotelett

Sommer er grilltid og grillmat selges i mange varianter. Når man er i butikken er det ikke lett å velge hva som skal grilles. Grillkotelett med chili og rødvin fra Kuraas er et godt alternativ som er saftig og godt. Dersom du ikke får tak i ferdigmarinerte koteletter kan du lage egen marinade som du marinerer kotelettene i selv. Se oppskrift på marinade lenger ned.

Chili- og rødvinsmarinert grillkotelett

grillkotelett med mais

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 4-8 stk nakkekoteletter
  • 2 stk maiskolber
  • potetsalat

grillkotelett i embalasje

Marinade

  • 1 dl rødvin
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 ts salt
  • ½ ts grovkvernet pepper
  • 2 ts paprikapulver

Bland sammen alle ingrediensene i en skål. Legg kotelettene i marinaden og la dem ligge i marinaden i minst 4 timer før tilberedning. Vend om noen ganger i løpet av marineringstiden.

Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter for temperering før du skal tilberede det. Når du har fått god varme i grillen og grillkullet har fått grå farge da er det klart til grilling (for dem som bruker kullgrill). Ha på kotelettene og grill dem i 4-5 minutter på hver side. Vend dem jevnlig for å unngå at de blir brent. Del maiskolbene i to og grill dem i noen minutter. Husk å rull dem jevnlig. Serveres med en grønn salat til. Velbekomme:)

, , , ,

One Response to Chili- og rødvinsmarinert grillkotelett

  1. tessaswoodenspoon 22. juni 2014 at 09:19 #

    Ser nydelig ut Stein !

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media