Grillet ytrefilet av lam med grønnsaksoverraskelse

Lammekjøtt er svært anvendelig og kan kombineres i utallige varianter av mat. Grillet ytrefilet av lam fra Kuraas med grønnsaksoverraskelse er et herremåltid. Jeg har denne gang brukt ferdigmarinert kjøtt, men dersom du ikke får tak i det kan du ha salt og pepper på lammekjøttet og legge det rett på grillen som anvist nedenfor. Mørt og godt blir det helt sikkert. Tilbehøret er fra Rema Skistua.

Grillet ytrefilet av lam med grønnsaksoverraskelse

Grillet ytrefilet av lam

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 600-800 g marinert ytrefilet av lam
  • salt og pepper dersom du ikke får tak i ferdigmarinert

Grillet ytrefilet av lam i embalasje

Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter for temperering før du skal tilberede det. Når du har fått god varme i grillen og grillkullet har fått grå farge da er det klart til grilling (for dem som bruker kullgrill). Legg på kjøttet og la det grilles på 3-5 minutter på hver side. Jeg syntes det er best å vende kjøttet jevnlig for å unngå at det blir brent. Ta av grillen og la det hvile i noen minutter før du skjærer i det.

Grønnsaksoverraskelse: Til 4 porsjoner

  • 8 stk cherrytomater
  • 1 stk stor rødløk
  • 12 skiver aubergine
  • 16 stk oliven

Grilltilbehør med oliven

Fordel grønnsakene på midten av en firkant av grillfolie. Brett sammen og legg på grillen i ca 10 minutter. Serveres til ytrefileten og gjerne sammen med grillet asparges og ostegratinerte poteter. Velbekomme:)

Vintips: Marqués de Vitoria Ecco 2010

 

 

, , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media