For de som ikke griller hele året er grillsesongen godt i gang nå. Jeg vil denne uken ha daglige innlegg på bloggen med forskjellig grillmat av kjøtt med tilbehør. Marinert svinefilet er enkelt å grille, men husk å vende kjøttet jevnlig, og supert å servere. Når kjøttet har fått hvilt seg er det bare å skjære det i skiver og dele ut til gjestene. Kjøttet er fra Kuraas og tilbehøret fra Rema Skistua.
Grillet marinert svinefilet med mais og aubergine
Du trenger: Til 4-5 porsjoner
- 2 stk svinefileter (ca 700-800 g)
- 2 stk maiskolber
- 1 stk aubergine
Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter for temperering før du skal tilberede det. Når du har fått god varme i grillen og grillkullet har fått grå farge da er det klart til grilling (for dem som bruker kullgrill).
Legg svinefilet på grillen i ca 12-15 minutter og vend om kjøttet underveis for å unngå at det blir svidd. Ta kjøttet av grillen og la det hvile i noen minutter før du skjærer i det. Del maiskolben i to og auberginen i skiver og legg det på grillen i noen minutter på hver side. Husk å ha salt eller smør på maiskolben når du skal spise den, namm.
Server med en grønnsalat og/eller ostegratinerte poteter til. Velbekomme:)
Vintips: Cerro del Masso Chianti 2012
Meget pent grillet.
Flott side. Lykke til, kommer til REMA Skistua fredag
Tusen takk for det 🙂