Grillet laksebiter servert med mangosalat og lun potetsalat

Når det er grilltid velges det ofte kjøtt på grillen. Grillet laksebiter med mangosalat og lun potetsalat er et svært godt valg å servere når du skal grille fisk. Tilbehøret kan lages i forveien slik at du kan konsentrere deg kun om laksen. Og da er alt klart. Fersk laks er fra Fiskehallen Narvik og oppskriften har jeg fått av Geir Bakkevoll.

Grillet laksebiter med mangosalat og lun potetsalat

grillet laks med tilbehør

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 600-800 g laksefilet uten skinn og bein
  • 4 fedd hvitløk
  • 1½ dl olivenolje
  • 1 stk sitron
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

laksebiter på grillen geir b

Skjær laksefileten i porsjonsbiter. Finhakk hvitløk og ha den sammen med olivenolje, saften av sitronen, salt og pepper i en skål. Bland sammen. Legg laksefiletbitene i dobbel brødpose og ha marinaden i posen sammen med laksen. Knyt igjen posene og bland. La laksen ligge i kjøleskap til marinering i 3-4 timer.

Ta laksen ut av kjøleskapet minst 30 minutter for temperering før du skal tilberede det. Når du har fått god varme i grillen og grillkullet har fått grå farge da er det klart til grilling (for dem som bruker kullgrill).

Legg porsjonsbitene av laksen på grillen og grill 2-3 minutter på hver side. Vend ofte med en stekespade dersom du ikke bruker fiske rist som laksen ligger i. Server med mangosalat og lun potetsalat som nedenfor. Velbekomme:)

Vintips: Turkenheim Pinot Gris Reserve 2013

Mangosalat med avocado og koriander

mangosalat

Lun potetsalat med rødløk og persille

lun potetsalat

 

 

, , ,

2 Responses to Grillet laksebiter servert med mangosalat og lun potetsalat

  1. Bente 26. juli 2014 at 09:53 #

    Fantastisk godt 🙂
    Denne retten skal jeg lage flere ganger.
    Tusen takk for at du deler så masse gode mat oppskrifter :))

    • Stein Ivar 27. juli 2014 at 13:28 #

      Bare hyggelig å kunne dele oppskrifter:)

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media