Grillet entrecote av lam

I dag vil du blant annet få servert marinert entrecote fra Kuraas når siwsmatblogg er med på grilling hos Rema Skistua i Narvik. Entrecote er et stykke av kotelettkammen som har marmorering av fett som gir en fantastisk smak. Mørt og saftig er det naturligvis. Dette er et meget godt alternativ når du skal legge noe ekstra godt på grillen. Som tilbehør er alternativene mange. Jeg har denne gangen valgt grillet ananas, aubergine og sjampinjong og er fra Rema Skistua.

Grillet entrecote av lam

grillet entrecote av lam

Du trenger: 4 porsjoner

  • 600-800 g entrecote (denne gangen ferdig marinert, ellers ha på salt og pepper)
  • 2 skiver fersk ananas
  • ½ aubergine
  • 8 stk sjampinjonger

entrecote av lam i embalasje

Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter for temperering før du skal tilberede det. Når du har fått god varme i grillen og grillkullet har fått grå farge da er det klart til grilling (for dem som bruker kullgrill). Del sjampinjongen i to og ha dem i en skål. Ha på olivenolje og hvitløkspulver og vend godt.

Legg på kjøttet og vend jevnlig for å unngå at det blir svidd. Stekes i tilsammen ca 4-5 minutter på hver side avhengig av hvor godt stekt du ønsker å ha det. Lammekjøtt går fint å spise når det er rødt/rosa inni. Ha på grønnsakene som grilles i noen minutter. Ta av kjøttet og la det hvile i noen minutter før du skjærer i det. Ha på fat og server gjerne med ostegratinerte poteter.  Velbekomme:)

Vintips: Marqués de Vitoria Ecco 2010

, , , , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media