Grillet chili- og hvitløksmarinerte asparges med skinke og parmesan

Asparges har vært i bruk i uminnelige tider. Man finner oppskrifter på bruk av asparges allerede fra 200 e.kr. Den er svært anvendelig sammen med mange andre ingredienser eller alene. Jeg har denne gang marinert aspargesen og hatt den over grillen i noen minutter og servert den som en forrett. Passer også utmerket som tilbehør blant annet til grillmat. Asparges er fra Rema Skistua.

Grillet chili og hvitløksmarinerte asparges med skinke og parmesan

Grillet asparges med skinke og parmesan

Du trenger: 4 personer

  • 8 stk grønne ferske asparges
  • 2 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ rød chili
  • (Hvitløk og chili kan erstattes med en god olivenolje med smak av hvitløk og chili. Men da tas 2 ss olivenolje bort)
  • 12 skiver spekeskinke
  • parmesan

Lag marinaden av olje, finhakket hvitløk og chili og ha over aspargesen på fat og la det marineres i minst 1 time. Husk og knekk av nederste del av aspargesen som alltid er meget trevelte. Legg aspargesen på varm grill eller stekepanne og grill i 2-3 minutter mens du ofte vender på den. Legg 3 skiver god spekeskinke på hvert fat og legg 2 stk asparges på. Ha nyraspet parmesan over og litt god olivenolje på toppen. Velbekomme:)

 

 

 

 

 

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media