Vindampet laksefilet

Som nevnt i tidligere innlegg så er laksen svært anvendelig. Her får du prøvd laks i ovn. Med denne varianten hvor laksen ligger i laken med masse vin i 12-20 timer blir den både saftig og får en fantastisk aroma. Et utmerket alternativ både til middag eller som en del av et koldtbord. Laksefilet er fra Fiskehallen i Narvik og der hjalp de meg med både å filetere og fjerne bein på et lite øyeblikk. Inspirasjonen til denne retten fikk jeg fra et eldre blad som het Spis Bedre. Anbefales å prøve.

Vindampet laksefilet

Vindampet laksefilet på fat

Du trenger:

  • 1 stk laksefilet med skinn, men uten bein
  • 4 ts salt
  • 1 ss tørket persille
  • 1 stk løk
  • 2 stk sitron
  • ½ flaske hvitvin
  • vann for å dekke laksen

Vindampet laksefilet i ovn

Ta fisken ut av kjøleskapet og eventuelt rengjør den. Dersom du ikke fikk din fiskehandler til å hjelpe deg med å ta bort bena er det å anbefale at det gjøres. Ha salt på begge sider og legg laksen med skinnsiden ned i en ildfast form som er litt dypere enn fileten. Rensk og finhakk løk. Fordel løk og persille over fileten. Skjær 1 stk sitron i skiver og legg på fileten. Hell over vinen og etterfyll vann til fileten er dekket med veske.

Sett laksen inn i forvarmet ovn på 180 grader varmluft. Når det begynner å koke (boble) tas formen ut av ovnen og settes på benken til avkjøling. Det tar ca 35-45 minutter i ovnen. Når laksen er kald dekkes formen med både fisk og væsken i til med folie og settes i kjøleskap til neste dag. Neste dag tas fisken ut av kjøleskapet og væsken helles av. Legg laksen på serveringsfat og pynt med skivet sitron og litt tørket persille. Har du fersk persille er det ekstra fint og godt. Serveres med potet, rømme og en agurksalat eller som en del av et koldtbord. Velbekomme:)

Vintips: Freyburger Pinot Gris Reserve 2010

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media