Trippelkremkake med mandelbunn og bær

Dette er en kake du ikke bare tar ett stykke av. Kaken går også under navnene «Vann i munnen» og «Sommerdrøm». Kombinasjonen av mandelbunn, sjokoladekrem, eggekrem, fløtekrem og bær er uslåelig. Dette kan høres komplisert ut, men den er relativt enkel å lage. Følg bare trinn for trinn i oppskriften. Prøv og bedøm selv. Kaken er med noen endringer inspirert av Birthesrom.

Trippelkremkake med mandelbunn og bær

Trippelkremkake med mandelbunn skjært

Du trenger til mandelbunnen:

  • 20 g meierismør til langpannen
  • 300 g mandler
  • ½ ts Freia bakepulver
  • 9 stk eggehviter
  • 300 g melis

Ta 1 stk stor langpanne 30×40 cm, kle den med bakepapir og smør bakepapiret med smeltet meierismør.

Mandlene males fint i foodprosessor. Bakepulver blandes inn i mandlene. Eggehvitene piskes stive på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 3 minutter. Melis tilsettes litt etter litt under fortsatt pisking på samme hastighet. Pisk videre på samme hastighet i 3 minutter til. Vend mandelblandingen inn i marengsmassen med slikkepott.

Stekes på 160 grader over- og undervarme midt i ovnen i 40 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i langpannen på rist.

 

Du trenger til sjokoladekremen:

  •  1½ dl kremfløte
  • 135 g finkornet sukker
  • 200 g Freia Firkløversjokolade
  • 100 g romtemperert meierismør

Kremfløte og sukker kokes opp i en kasserolle. Skru ned til lav varme og rør med en slikkepott til sukkeret har løst seg opp. Ta kasserollen av varmen og tilsett sjokoladen i biter. La sjokoladen smelte. Rør med slikkepotten til all sjokoladen er rørt inn. Tilsett meierismør i biter og rør til du har en fin og glatt krem. Avkjøl til romtemperatur.

 

Du trenger til eggekremen:

  •  9 stk eggeplommer
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g finkornet sukker
  • 2 ts vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)
  • 300 g romtemperert meierismør

Eggeplommer, kremfløte og sukker kokes opp i en kasserolle på litt over middels varme under konstant røring med en flatvisp. Rør også hele tiden godt inn i kantene på kasserollen. Med en gang du ser de første kokeboblene, tar du kasserollen av varmen. Rør kraftig til det har sluttet å koke. Tilsett vaniljesukkeret og rør det godt inn. Avkjøl i 30 minutter. Tilsett meierismør i biter og rør til du har en fin og glatt krem. Avkjøl til romtemperatur.

Hvelv mandelbunnen på et bakebrett og trekk bakepapiret forsiktig av. Sjokoladekremen smøres utover mandelbunnen. Sett i kjøleskapet til sjokoladekremen er godt avkjølt.

Eggekremen smøres forsiktig utover sjokoladekremen. Sett i kjøleskapet til eggekremen er godt avkjølt.

 

Du trenger til fløtekremen:

  • 9 dl kremfløte
  • 1 ss vaniljesukker (vi bruker Tørsleffs vaniljesukker)

Pisk fløte og vaniljesukker til krem på maks hastighet i en kjøkkenmaskin.

 Fløtekremen smøres forsiktig utover eggekremen.

 

Du trenger til pynting av kaken:

  • 500 g jordbær
  • 250 g blåbær

Pynt kaken med jordbær i biter og blåbær. Velbekomme:)

Trippelkremkake med mandelbunn på brett

 

, , , , ,

19 Responses to Trippelkremkake med mandelbunn og bær

  1. Liv 17. november 2014 at 18:56 #

    Hvorfor trengs det sukker i sjokoladekremen?Kan dette droppes?

    • Stein Ivar 18. november 2014 at 20:24 #

      Sukkeret har betydning for både smak og konsistens. Har ikke selv prøvd uten sukker. Gi gjerne tilbakemelding dersom du prøver det. Lykke til:)

  2. Stine 24. november 2014 at 00:12 #

    Denne kaken må definitivt prøves! 😀 regner med at den ikke kan lages dagen i forveien?

    • Stein Ivar 24. november 2014 at 08:41 #

      Kaken tåler noen timer i kjøleskap, men er nok best samme dag. Lykke til:)

  3. Aina 28. november 2014 at 16:27 #

    Noe liknande denne kaka har eg laget mange ganger. Men i mi oppskrift så fryser eg mandellbunn så ut og på med firkløveren så i frysa og på med gul krem så tilbake i frysa. Når dette er frossen så deler eg den i 2. Så tar eg den ut rett før den skal brukest. Då pisker eg krem og har på bær. Da kan kaken lages lang tid før du skal bruke den.

    • Stein Ivar 28. november 2014 at 20:35 #

      Tusen takk Aina for godt tips:)

  4. Ellen 4. desember 2014 at 23:07 #

    Kaken kan lages lenge i forveien med gul og sjokolade krem. Ha i frys og tas opp når den ska pyntes med kremfløte og bær..Den kalles også syndens hule

  5. Tone Marie 7. desember 2014 at 10:21 #

    Kaka «skal» i frysen mellom hver krem..Lag sjokoladekremen, ha kaka i fryseren mens du lager gul krem. Ta opp kaka, påfør gul krem og frys den igjen. Den kan da ligge lenge i fryseren og du kan ta opp den mengde kake du trenger

  6. Nell 18. januar 2015 at 16:31 #

    Hvilke emballasje brukes hvis kaken skal fryses ?

    • Stein Ivar 19. januar 2015 at 17:34 #

      Kaken kan ikke fryses med fløtekremen på. Men kan fyses uten den. Frys den først før du har noe emballasje. Når kaken er gjennomfrosset bruker jeg å ha plastfolie og så alufolie og så i en plastpose som knytes igjen. Slik gjør jeg det, men det finnes sikkert andre alternativer også

  7. nitraM 21. januar 2015 at 22:37 #

    Kan man bytte ut meierismør med melange?

    • Stein Ivar 23. januar 2015 at 19:21 #

      Det går nok. Men jeg er veldig glad i smaken som meierismør gir:)

  8. kariann 29. januar 2015 at 22:32 #

    laget denne kaka, men i rundt form den store tror det er 24 eller 26!
    den ble nydelig 😀 men er lurt og ha kake bunnen på kake fat og rundform ringen på når en tar på kremene, det vil tyde ut viss den ikke er på, den ble høy fin og nydelig i smak! 😀 tusen takk for ne kjempe oppskrift!
    og ja legg kaka i frysen for hver krem sånn det stivner og ikke blander seg 😉

  9. Stein Ivar 30. januar 2015 at 08:35 #

    Så bra at kaken falt i smak og tusen takk for gode tips:)

  10. Gunn 26. februar 2016 at 14:12 #

    Denne er supergod, også bakt den selv 🙂 Har også venner som har gitt meg mange anledninger til å kunne spise denne 🙂 Anbefales på det sterkeste 🙂

  11. Jorunn 26. april 2016 at 14:22 #

    Nydelig kake, bakte den sist helg for mine venner her i Costa Rica,alle likte den 🙂

  12. Hilde Jernberg 26. april 2016 at 21:58 #

    Kjempe god kake. Laget den til bursdagen min og hadde rester med på jobb mandag. Folk syntes deb var kjempe god ??

  13. Rita Kolnes 30. april 2016 at 15:21 #

    Fantastisk god kake. Bakte den til bursdagen min og mange sa det var den beste kaka di noensinne hadde smakt. Satte den i kjøleskapet mellom hvert lag med krem og det gikk helt greitt. Var god 2 dager etterpå også ?? anbefales

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media