Svinestek fylt med hvitløksmarinerte aprikoser

Svinestek fylt med hvitløksmarinerte aprikoser er utmerket både til middag og som en del av et koldtbord. Den er god på grovt brød med majones eller en remulade. Prøv også siws hjemmelagede potetsalat til. Det går helt fint å lage steken dagen i forveien. Det kreves lite arbeid og enkelt er det også.

Svinestek fylt med hvitløksmarinerte aprikoser

Svinestek fylt med hvitløksmarinerte aprikoser

Du trenger: Til 1 kg svinestek rå vekt

  • 1 stk rå svinestek
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g aprikoser
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper

Svinestek med hvitløk og aprikos

Ta svinesteken ut av kjøleskapet 1 time før tilberedning. Dersom den ligger i fryseren tas den ut derfra og legges i kjøleskapet minst ett døgn før du skal tilberede den. Finhakk hvitløk og bland sammen alle ingrediensene i en skål. La stå i ca 1 time. Ta steken og stikk hull fra ende til ende i med egnet redskap. Jeg brukte en slipestav. Går også fint å bruke skaft på en tresleiv. Trykk inn de marinerte aprikosene i steken og ha litt salt og pepper utenpå og pakk den inn i aluminiumsfolie.

Steken settes i forvarmet ovn på 150 grader varmluft i ca 1 time og 40 minutter. Det anbefales at du bruker steketermometer. Steken tas da ut av ovnen når den har fått 75-76 grader La steken hvile i minst 30 minutter før du tar av netting og skjærer i den. Skjæres i tynne skiver. Velbekomme:)

Svinestek ut av ovnen

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media