Svinefilet marinert i urter og akasiehonning passer utmerket både som en middagsrett eller som en del av et koldtbord. Denne retten er meget saftig og smakfull. Den serveres kald og kan lages mange timer i forveien og settes i kjøleskap fram til servering. Oppskriften er med noen endringer inspirert fra et eldre Hjemmet og svinefileten er fra Kuraas.
Svinefilet marinert i urter og akasiehonning
Du trenger: Til 4 porsjoner
- 800 g svinefilet (ytre-/indrefilet)
- salt og pepper
- 1 ss smør
Ta ut kjøttet av kjøleskapet for temperering minst 30 minutter før du skal tilberede det. Tørk av kjøttet og ha på salt og pepper. Stekes raskt på alle sider i varm panne med smør. Ta kjøttet ut av pannen og sett i steketermometer og sett inn i forvarmet ovn på 160 grader varmluft. Ta svinefiletene ut av ovnen når de har nådd en kjernetemperatur på 68 grader. La kjøttet hvile i 20 minutter før du skjærer det i skiver og anretter det på serveringsfat.
Marinade:
- 1 stk sitron
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 fedd hvitløk
- ½ ts salt
- 1 ss akasiehonning
- 1 ss tørket rosmarin
- 1 ss tørket persille
- 1 ss tørket timian
- 1 dl olivenolje
Skyll sitronen og finrasp skallet av den i en skål. Del den i to og press ut saften. Press hvitløksfeddet og bland sammen resten av ingrediensene til marinaden i skålen. Hell marinaden over kjøttet og la det stå å trekke smak i minst 30 minutter. Server med ovnsstekte poteter eller potetsalat og en grønn salat til. Velbekomme:)
Vintips: Casa Ferreirinha Papa Figos 2011
Det her så kjempegodt ut! Det skal æ prøve i nærmeste framtid 🙂