Sjampinjong stekt i panne med sjalottløk, persille og hvitløk

Hvit sjampinjong er verdens mest spiste sopp og på grunn av sin milde smak kan den brukes til nesten alt. Denne småretten passer både som tilbehør til kjøtt og fisk eller som en del av et koldtbord eller som en rett i en tapasmeny. Dersom du tilsetter 2 dl fløte og lar det småkoke i 15 minutter får du en ny smakfull variant av sjampinjongstuing.

Sjampinjong stekt i panne med sjalottløk, persille og hvitløk

Sjampinjong stekt i panne

Du trenger: Til 4-6 porsjoner

  • 300 g sjampinjong
  • 2 ss meierismør
  • 1 stk fedd hvitløk
  • 1 stk liten sjalottløk
  • ½ ts tørket persille
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Børst eventuell skitt av sjampinjongen. Del den i 4 biter ovenfra. Stek den i varm panne uten smør/olje først i ca 2 minutter. Finhakk hvitløk og sjalottløk. Ha smøret i pannen sammen med sjampinjongen i 1 minutt. Ha i resten av ingrediensene og la det steke videre i noen minutter til på middels varme. Klar til servering. Velbekomme:)

 

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media