Sitroner fylt med sitron- og vaniljeparfait

Parfait, frossen dessert eller iskrem. Kal det hva du vil for godt er det uansett navn. Det finnes utallige smaksvarianter. Her har jeg laget med sitron- og vaniljesmak som er fylt i sitroner. Sitronene er veldig dekorative å servere parfaiten i. Det er ikke plass til all isen i sitronene, men da er det bare å legge overskytende i en skål som tåler å stå i fryseren. Denne desserten kan med fordel lages og settes i fryseren dagen i forveien. Men husk å ta den ut en stund før servering slik at parfaiten mykner før servering. Inspirasjonen til denne desserten har jeg hentet fra et eldre blad som tidligere het Spis Bedre.

Sitroner fylt med sitron- og vaniljeparfait

Sitroner fylt med sitron- og vaniljeparfait

Du trenger: Til 4 sitroner

  • 4 stk sitroner
  • 2 store eggeplommer
  • 100 g melis
  • ¼ dl presset sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl kremfløte

Skyll og tørk sitronene og skjær av toppen på dem. Ta ut fruktkjøttet med en skarp kniv og en liten skje. Sil sitronsaften i en skål. Ha eggeplommer, melis og ¼ dl sitronsaft i en kjøkkenmaskinbolle og pisk på maks hastighet i 15 minutter.

Bland fløte og vaniljesukker i en bolle og pisk til krem. Bland inn eggeblandingen. Skjær av bunnen på sitronene slik at de står støtt på et fat. Fyll dem med isblandingen og sett i fryser i minst 5-6 timer. Ha eventuelle overskudd av isblanding i en skål også i fryseren. Tas ut av fryser 15-20 minutter før servering. Sikt melis over.  Velbekomme:)

 

 

, ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media