Eggerøre og spekemat er alltid en fulltreffer. Neste gang du skal lage eggerøre anbefaler jeg deg å prøve å lage den over vannbad. Da er du garantert å få den saftigste eggerøren du har smakt. Det tar litt lengre tid, men det er verdt det. Egg stivner ved ca 70 grader så derfor er det viktig med lav varme i bunnen i pannen for ikke at eggerøren skal blir for tørr. Den saftige og møre spekeskinken og skivet fenalår er levert av Kuraas.
Saftig eggerøre laget over vannbad
Du trenger:
- 8 stk store egg
- 15 g meierismør
- 1 ss kremfløte
- ½ ts salt
Ha alle ingrediensene i en bolle/kasserolle og visp godt sammen med en visp. Sett bollen/kasserollen i vannbad på komfyren og hold vannet opp mot kokepunktet. Rør om underveis. For ikke at det skal bli for mosete anbefales å bruke slikkepott for å vende om underveis når røren har begynt å feste seg sammen. Når all røren har fått fastere konsistens er den klar til servering. NB, ikke la eggerøren bli for fast i konsistensen. Serveres gjerne med spekemat til. Velbekomme:)
No comments yet.