Rødvinsmarinert roastbiff

Roastbiff er noe som mange både forventer er på et koldtbord og som man også forsyner seg godt av. Jeg har denne gang valgt en variant der jeg først lot kjøttstykket ligge i en kulturmelk- og rødvinsmarinade i flere timer. La det gjerne ligge over natten. Det gjør det mørt samtidig som det setter en meget god smak. Prøv selv til 17 mai eller konfirmasjonen. Dette flotte kjøttet er levert av Kuraas.

Rødvinsmarinert roastbiff

Roastbiff på fat

Du trenger:

  • 1 kg flatbiff eller mørbrad
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kulturmelk
  • 1+1 ts kvernet pepper
  • 1+1 ts salt
  • 1 ss meierismør
  • ½ rødløk i tynne skiver til pynt
  • 10 stk cherrytomater til pynt

Roastbiff med vin og kulturmelk

Dag1:

Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir og bind det opp på langs med mathyssing. Legg kjøttet i dobbel brødpose og tøm vin og kulturmelk i posen. Tilsett 1 ts salt og 1 ts pepper og knytt igjen posene. Gni litt på posen underveis. Legges i kjøleskap over natten.

Dag 2:

Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før tilberedning. Ta kjøttstykket ut av posen og tørk det godt. Fordel 1 ts salt og 1 ts pepper over hele kjøttstykket. Settes inn i stekeovnen på 125 grader. Bruk steketermometer. Roastbiffen har rød kjerne på 55 grader og rosa på 62 grader. Ta ut av ovnen og la det hvile på benken til romtemperatur før du skjærer det i tynne skiver. Legg på fat og pynt eventuelt med tynne skiver av rødløk og delte cherrytomater. Velbekomme:)

 

, , , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media