Lakselasagne med røkt laks, dill og parmesan var noe jeg aldri før hadde smakt før jeg leste gjennom Norges største mat-magasin Tara Smak og fant denne oppskriften. Og heldigvis kom jeg over oppskriften og laget lasagnen. Den var overraskende god. Prøv du også å lage en noe annerledes og velsmakende lasagne. Bladet har et variert godt innhold med mange inspirerende oppskrifter. Super røkt laks er fra Fiskehallen.
Lakselasagne med røkt laks, dill og parmesan
Du trenger: 4 porsjoner
- 300 g røkt laks/ørret i skiver
- 200 g kremost naturell
- 6 dl melk
- 1-2 ss maisennamel
- 400 g ferske lasagneplater (ca 200 g tørkede lasagneplater)
- 1 bunt dill
- salt/pepper
- 4 ss selvraspet parmesan
Sett ovnen på 225 grader. Bland kremost og melk i en kasserolle og la det koke opp. Rør ut maisennamelet i litt kaldt vann. Visp det inn i sausen og la det koke opp igjen. Smak til med salt og pepper.
Legg lasagneplater, laks, dill (hakket) og saus lagvis i en ildfast form. Avslutt med pasta, saus og ost. Dersom du ikke får tak i ferske pastaplater er det en fordel å koke lasagneplatene i 4 minutter før du legger dem i formen sammen med de andre ingrediensene. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Serveres med en grønn salat til. Velbekomme:)
No comments yet.