Kyllingfilet med Tagliatelle, spinat og bacon

Pasta er en favoritt i mange hjem og serveres i utallige varianter. Denne varianten både smaker godt og er enkel å lage. Inviter venner eller familie og server dette. Også barna vil like denne maten. Det har jeg selv erfart. Retten er med noen endringer inspirert av Petter Oftedal.

Kyllingfilet med Tagliatelle, spinat og bacon

Kylling og taglietelle med spinat

Du trenger: Til 4 porsjoner

  • 4 stk kyllingfilet
  • ½ sitron (saften)
  • salt/pepper

Ta kyllingfiletene ut av kjøleskapet ca 30 minutter før tilberedning. Tørk av dem og ha på sitronsaft, salt og pepper. Settes i forvarmet stekeovn i ca 20 minutter på 200 grader varmluft.

Pasta/spinat:

  • 300 g Tagliatelle
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 125 g spinat (hakket)

Kok pastaen som anvist på pakken med olje og salt i vannet. Tilsett spinaten. Når det er ferdig heller du av vannet gjennom en sil og har pastaen tilbake i kasserollen.

Saus:

  • 1½ ss meierismør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 1 dl kyllingbuljong
  • 2 ss revet parmesan
  • ½ ts tørket oregano
  • salt/pepper

Smelt meierismør i en kasserolle. Når smøret er smeltet tilsetter du hvetemelet. Bland godt med en visp. Spe litt etter litt med melk mens du visper godt. Tilsett resten av ingrediensene under stadig røring. La det småkoke i ett par minutter. Ha sausen over pastaen og bland godt. Serveres med sprøstekt bacon, brød og/eller en salat til. Velbekomme:)

, , ,

2 Responses to Kyllingfilet med Tagliatelle, spinat og bacon

  1. Lise 3. juni 2014 at 17:49 #

    Skal man ha spinaten i kokevannet?

    • Stein Ivar 3. juni 2014 at 19:42 #

      Hei!
      Spinaten kan has i de siste minuttene av koketiden av pastaen 🙂

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media