Denne velsmakende sjokoladekaken er enkel og lettvint å lage. Både mandelbunnen og sjokoladekremen er lette og luftige og smelter nærmest i munnen. En klar favoritt på kakebordet. Prøv og bedøm selv. Kaken er med noen endringer inspirert av Birthesrom.
Enkel og veldig god sjokoladekake med mandelbunn
Du trenger til bunnen:
- 10 g meierismør til kakeformen
- 200 g mandler
- 4 stk store eggehviter
- 200 g melis
Ta 1 stk kakeform på 26 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformen med smeltet meierismør.
Mandlene males fint i foodprossessor. Eggehvitene piskes stive på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 3 minutter. Melis tilsettes litt etter litt under fortsatt pisking på samme hastighet. Pisk så videre på samme hastighet i 3 minutter til. Vend mandlene forsiktig inn. Fordel røren i kakeformen.
Stekes på 180 grader over- og undervarme på rille 1 nedenfra i 35 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformen på rist.
Du trenger til sjokladesmørkremen:
- 100 g Freia Selskapssjokolade
- ¼ dl kokende vann
- ¼ ts pulverkaffe
- ½ dl kremfløte
- 4 stk store eggeplommer
- 125 g melis
- 200 g romtemperert meierismør
Smelt sjokoladen over vannbad. Bland sammen kokende vann og pulverkaffe. Når sjokoladen er smeltet, blandes kaffe og kremfløte inn i sjokoladen, og blandingen avkjøles til romtemperatur. Eggeplommer og melis piskes til eggedosis på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 20 minutter. Tilsett meierismøret og pisk inn i eggedosisen på middels hastighet (på vår Kenwood Major hastighet 4). Tilsett sjokoladekaffefløteblandingen og pisk inn i smørkremen på samme hastighet. Sjokoladekremen smøres utover mandelbunnen. Kaken nytes best romtemperert. Velbekomme:)
No comments yet.