Enkel og veldig god sjokoladekake med mandelbunn

Denne velsmakende sjokoladekaken er enkel og lettvint å lage. Både mandelbunnen og sjokoladekremen er lette og luftige og smelter nærmest i munnen. En klar favoritt på kakebordet. Prøv og bedøm selv. Kaken er med noen endringer inspirert av Birthesrom.

Enkel og veldig god sjokoladekake med mandelbunn

Enkel og god sjokoladekake med mandelbunn

Du trenger til bunnen: 

  • 10 g meierismør til kakeformen
  • 200 g mandler
  • 4 stk store eggehviter
  • 200 g melis

Ta 1 stk kakeform på 26 cm og kle med bakepapir i bunnen, og smør bakepapiret og sidene i kakeformen med smeltet meierismør.

Mandlene males fint i foodprossessor. Eggehvitene piskes stive på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 3 minutter. Melis tilsettes litt etter litt under fortsatt pisking på samme hastighet. Pisk så videre på samme hastighet i 3 minutter til. Vend mandlene forsiktig inn. Fordel røren i kakeformen.

Stekes på 180 grader over- og undervarme på rille 1 nedenfra i 35 minutter. Kontroller med en tannpirker. Det skal ikke være kakerøre på den når den stikkes midt i kaken. Avkjøles i kakeformen på rist.

 

Du trenger til sjokladesmørkremen:

  • 100 g Freia Selskapssjokolade
  • ¼ dl kokende vann
  • ¼ ts pulverkaffe
  • ½ dl kremfløte
  • 4 stk store eggeplommer
  • 125 g melis
  • 200 g romtemperert meierismør

Smelt sjokoladen over vannbad. Bland sammen kokende vann og pulverkaffe. Når sjokoladen er smeltet, blandes kaffe og kremfløte inn i sjokoladen, og blandingen avkjøles til romtemperatur. Eggeplommer og melis piskes til eggedosis på maks hastighet i en kjøkkenmaskin i 20 minutter. Tilsett meierismøret og pisk inn i eggedosisen på middels hastighet (på vår Kenwood Major hastighet 4). Tilsett sjokoladekaffefløteblandingen og pisk inn i smørkremen på samme hastighet. Sjokoladekremen smøres utover mandelbunnen. Kaken nytes best romtemperert. Velbekomme:)

 

 

 

 

 

, , ,

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

*

Siws Matblogg er tilrettelagt av Punsvik Media